Bebek Gelişim Tablosu Boy Kilo Cetveli

Bebeklerde boy kilo cetveli, bebeklerde ay ay boy kilo cetveli, bebeğin boy kilo cetveli, bebeklerde boy kilo tablosu, bebek boy kilo cetveli Sağlık Bakanlığı konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

02.05.2018-14:48 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-14:31) Bebek Gelişim Tablosu Boy Kilo Cetveli

Bebeklerde boy kilo cetveli, bebeklerde ay ay boy kilo cetveli, bebeğin boy kilo cetveli, bebeklerde boy kilo tablosu, bebek boy kilo cetveli Sağlık Bakanlığı  konuları ile ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde...

Bebeğin gelişimi anne karnındayken başlar ve doğduktan sonra özenle takip edilmelidir. Bir bebeğin gelişiminin normal olup olmadığını anlamanın en önemli kuralı baş çevresi, boy ve kilosundaki artışlardır. Bebek doğduktan sonra doktorlar bebeğin her ay düzenli olarak kilosunu, boyunu ve baş çevresini ölçerek, gelişimini takip eder.

Bebekler 6. Ve 7. aylarında diş çıkardıkları için iştahsızlık yaşar, bunun sonucunda kilo alımı düşer ve bebek zayıflayabilir. Süt çocukluğu ve erken çocukluk dönemindeki yanlış beslenme, sık sık enfeksiyon yaşama gibi olumsuz durumlar, gelişim geriliklerine yol açabilir.



Büyüme ve gelişme sürecinde bir sıra vardır. En hızlı büyüyen bölüm baştır, 9-12 aydan sonra kol bacak uzaması gözlemlenir. Ergenlik deöneminde ise büyüme hızlanması önce ayak ve bacak uzunluğunda olurken, kalçaların enine büyümesi, daha sonra da göğsün ön arka çapının artması, omuzların genişlemesi ve gövde uzunluğunun artması izler.

ERKEK BEBEK KİLO VE BOY ORANI

KIZ BEBEK KİLO VE BOY ORANI

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal