Bayramda Kilonuzu Nasıl Korursunuz?

Kurban Bayramı hazır yaklaşmışken sağlık bir şekilde beslenme için bu kurallara dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Hem kilonuzu koruyun hem de sağlığınızı.

06.08.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-18:04) Bayramda Kilonuzu Nasıl Korursunuz?

Kurban Bayramı'nda dostlarınızın ikramları ile özel anlar yaşarken sağlığınızı bozmayı arzu etmezsizin. Bunun için bayram süresince bazı noktalara dikkat etmeli, yiyeceklerinizin çeşidi ve miktarı konusunda dikkatli olmalısınız.

BAYRAMDA NASIL BESLENMELİ?

Bayram kahvaltısında ailenizle beraber olmanın heyecanıyla yemeğin ayarını kaçırabiliyoruz. Bu duruma rağmen tedbirli olmalı ve kahvaltıda tuzsuz sebzeler, az yağlı poğaça ve tam tahıllı ekmek yiyerek bayramda kendimizi tutabiliriz. 

KURBAN ETİNE DİKKAT

Kurban eti hemen ve çok yenir. Doğru olan 12-24 saat dinlendirdikten sonra yemek gereklidir. Yoksa yeni kesilmiş sert durumdaki et, kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemlere sebep olur ve haliyle ishal ve uykusuzluk da sonuçlanır. 

METABOLİZMAYI CANLANDIRIN

Bayram tatili süresince hafif tempo yürüyüşler ve hafif egzersizlerle metabolizmanızı çalıştırmalısınız. Asansör yerine merdivende yürümek ve ziyaretçilere araçla değil yürüyerek gitmek, size bir fikir olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal