Bambu Mutfak Tahtaları Nasıl Temizlenmeli?

Bambu kesme tahtası, ahşap kesme tahtasından daha güçlü, daha dayanıklı ve daha hijyeniktir.

14.01.2019-15:26 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-15:23) Bambu Mutfak Tahtaları Nasıl Temizlenmeli?

Bambu kesme tahtası, ahşap kesme tahtasından daha güçlü, daha dayanıklı ve daha hijyeniktir. Ancak, zarar görmelerini önlemek için özel özen ve bakım gerektirirler. Bambu kesme tahtanızı hızlı ve dikkatli bir şekilde yıkamanız gerekecektir ki böylelikle bükülmemeli veya çatlamamalıdır. Bambu kesme tahtası lekelinir veya kokmaya başlarsa, eski haline getirmek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz.

KESME TAHTANIZIN ÜSTÜNE DENİZ TUZU SERPİN: İdeal olarak, bunu kesme tahtanızı yıkadıktan ve duruladıktan hemen sonra, ancak kurumadan önce yapmanız gerekir. Lekeli bölgelere fazladan tuz uygulayın. Tuz, ovma için aşındırıcı bir malzeme olarak etki eder ve fazla nemi emer.

TAHTAYI LİMON İLE OVALAYIN: Limon suyu bakterileri öldürür ve bambudaki kokuları giderir. Limonun narenciye kısmını tahtaya doğru tutun. Tuzun içine bastırın ve tuz kaybolana kadar ovalama hareketinde ileri geri hareket ettirin.

KESME TAHTANIZIN ÜSTÜNÜ BAŞKA BİR TUZ İLE KAPLAYIN: Tuzu eşit şekilde dağıtın. Bu ikinci tuz katmanını ovalamayın.

TUZU GECE BOYUNCA TAHTANIN ÜZERİNDE BIRAKIN: Bir gece boyunca dışarıda bırakamazsanız, tuzun en az 2 saat tahtada kalmasına izin verin.

TUZU BAMBU TAHTANIZDAN TEMİZLEYİN: Tuzu temizlemek için bir spatulanın arka kısmını kullanabilirsiniz. Nemli, temiz bir bez alın ve kalan kalıntıları silin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal