Bacak Kuruluğuna İyi Gelen Yöntemler

Kış ayları sağlığımızı etkilediği gibi cildimizi de etkiler. Kışın cilt kuruluğu çok sık görülür. Bu durumdan en çok nasibini alan ise bacaklarımızdır. Peki bu sorunu nasıl çözeriz?

11.01.2019-11:33 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-11:27) Bacak Kuruluğuna İyi Gelen Yöntemler

Kış ayları sağlığımızı etkilediği gibi cildimizi de etkiler. Kışın cilt kuruluğu çok sık görülür. Bu durumdan en çok nasibini alan ise bacaklarımızdır. Peki bu sorunu nasıl çözeriz? İşte detaylar...

Buz gibi hava, ısısı yükselen duşlar ve kapalı kıyafetler bacakların kurumasına sebep oluyor. Ancak kuru bacaklarınıza uygulayacağınız birkaç yöntemle bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Krem Sürün

Bacaklarınızı kremlerle nemlendirin. Kullandığınız kremin kozmetik ürün olmamasına dikkat edin.

Peeling Uygulayın

Bir kasede karıştırdığınız beyaz şeker, sızma zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyunu duş sırasında bacaklarınıza sürün ve güzelce ovalayın. İyice masaj yaptığınıza emin olduktan sonra bacaklarınızı temizleyin.

Tıraş Edin

Ölü derilerden kurtulmak için bacaklarınızı jiletle tıraş etmek de bir yol. Ancak jiletin kıl köklerini sertleştirmesi sebebiyle bunu çok tavsiye etmiyoruz.

Keseleyin

Kese, ciltteki ölü deriyi atmaya ve gözenekleri açmaya fayda sağlar. Aynı zamanda düzenli olarak yapılan kese, kan dolaşımını hızlandırdığı için selülit oluşumuna da engel olur. Bacaklarınızın kurumaması için her duşta keseleyebilirsiniz.

Duştan Sonra

Duştan çıktıktan sonra bir nemlendirci ya da vücut yağıyla bacaklarınızı nemlendirmeyi unutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal