Ayva Kompostosunun Faydaları Neler?

Ayva kompostosundaki vitaminler ve mineraller. Yararları nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir?İşte merak edilenler haberimizde...

03.11.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-11:19) Ayva Kompostosunun Faydaları Neler?

Ayva kompostosundaki vitaminler ve mineraller. Yararları nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir?İşte merak edilenler haberimizde...

Ayva Kompostosu Nedir?

Komposto şekerli su ve değişik meyvelerle hazırlanan bir içecektir. Evde hazırlanan kompostolardaki sağlıklı ve taze meyveler, kompostoya doğal lezzet renk ve aroma verirler.

Ayva Kompostosunun Faydaları Nelerdir?

Ayva kompostosundaki vitaminler ve mineraller kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, fosfor, sülfürdür. Özellikle kalp sağlığı için çok faydalı bir içecektir. Aynı zamanda akciğerlere, boğaz, mide, gözler ve iç organların sağlıklı çalışması için de yararlıdır.

Ayva Kompostosu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Güney Afrika Cumhuriyetinde sadece bir adet dilimlenmiş ayva ve su ile karıştırılarak elde edilen içecek mide bulantısına, ishale ve iştahsızlığa iyi gelmektedir. Pek çok Asya ülkesinde ayva kompostosu kalp ve böbrek rahatsızlıklarını iyileştirmede kullanılır. Aynı zamanda diyabet, hipertansiyon, gastrit ve kansızlığa da iyi gelir. Ayrıca eğer bir topluluğa uzun süre (bir kaç saat) konuşma yapmanız gerekirse, yarım saat kadar bir kaç ayva çekirdeğini ağzınızda dolaştırırsanız, ağız kuruluğu ve susama ihtiyacını önler.

Ayva kendi başına kabızlık yapabilir çünkü içinde tanin bulunmaktadır. Bu yüzden emziren anneler daha çok taze meyvenin yerine kompostosunu içmeliler.

AYVA KOMPOSTOSU TARİFİ

2 adet ayva

6 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

4-5 adet tane karanfil

1 adet çubuk tarçın

Ayva Kompostosu Yapılışı

• Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

• Kaynayan suyun içine ayvaları, ayva çekirdeklerini, tane karanfilleri ve çubuk tarçını atın ve kaynatma işlemine devam edin.

• Ayvaları doğradıktan sonra dışarda bekletirseniz kararır, bu yüzden, doğradıktan hemen sonra suyun içine atmalısınız.

• 10 dakika kaynayan suyun içinde yumuşayan ayvaların üzerine toz şeker ilave edin.

• 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve kompostoyu soğumaya bırakın.

• Soğuyan ayva kompostosunu servis kâselerine dökerek ikram edebilirsiniz.

 

Ä°lgili resim
Ayva Kompostosunun Faydaları : Ayva kompostosunun faydaları nelerdir ayva kompostosu hangi hastalıklara iyi gelir beyaz şaraplı ayva kompostosu tarifi ayva kompostosundaki vitaminler ve mineraller için faydalıdır.

  Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal