Atkı Nasıl Örülür?

Modası hiçbir zaman geçmeyen atkılar yeni modelleri ile kış aylarında tekrar ortaya çıkmaya başladı. Atkı örmek diğer modelli örgülere göre çok daha kolaydır.Atkı nasıl örülür? İşte merak edilenler haberimizde...

02.08.2018-17:49 - (Son Güncelleme: 02.08.2018-17:49) Atkı Nasıl Örülür?

Modası hiçbir zaman geçmeyen atkılar yeni modelleri ile kış aylarında tekrar ortaya çıkmaya başladı. Atkı örmek diğer modelli örgülere göre çok daha kolaydır.Atkı nasıl örülür? İşte merak edilenler haberimizde...

Atkı modelleri olarak geniş şişler ve kalın ipler en favorilerdendir. 1 ilmek alıp ardından 1 ilmeği alarak sökerek değişik modeller oluşturulması da kadınların yaratıcı dünyasını ortaya çıkartıyor. Angora yününden örülen atkılar hem sıcak olacak, hem de örmesi en keyifli ipler arasındadır. Atkı modelleri arasında tek şişle örülen Tunus örgüsü bir diğer adı sepet örgüsü yoğun kullanılanların başındadır. Tek şişle örülen yani tığ ucu gibi olan şişle başlanan model aynı ilmek alıp bırakılarak ilerleniyor. Sadece bu modeli tercih ederken çok kalın iplerden kaçınmalısınız. Çünkü örgü görüntü olarak çok tok bir hava veriyor.

ATKI NASIL BAŞLANIR?

İlk olarak ilmek atarak işe başlayacağım. İpimden biraz alıyorum. Baş parmağım ile halka yapıyorum ve içinden şişi geçiriyorum sağda kalan ipi serçe parmağım ile dolayıp işaret parmağım ile kavrıyorum şişimden geçirip halkadan çıkarıyorum. Tekrar bir halka oluşturuyorum ipimi dolayıp çıkarıyorum ilmeklerimi bu şekilde yapıyorum. 30 ilmek bu atkı için yeterli olacaktır. İlmeklerimi atmayı bitirdim şimdi sizlere selanik modelini göstereceğim. Atkı modelleri ve yapılışları bu yazımızda baştan son anlatılacaktır.

ATKI NASIL ÖRÜLÜR?

Merak edenler gerçekten çok kolay, bu selanik modelini tercih etme nedenim ön ve arka yüzünün aynı olması. İlmeklerimi bir araya getiriyorum, şişimi aldım, ipimi yine serçe parmağım ile dolayıp işaret parmağım ile kavradım. Sağdaki şişimi ipin altına yerleştiriyorum. Şimdi ilk ilmeği üstten sağ şişime geçiriyorum bir sonraki ilmeği düz örüyorum. Sonra ipi tekrar öne alıyorum ilmeği hiç bir işlem yapmadna sağ şişe getriyorum sonraki ilmeği düz örüyorum. İpi öne alıyorum şişe geçirip düz örüyorum. Tüm sırayı bu şekilde yaptık. Şimdi ikinci sıraye geçtük çok küçük farkla oda şu. Yine ipi parmağıma aldım ilk ilmeği sağ şişime geçirdim. Burada ikisine birden öreceğim. Küçük fark buydu ipimi öne alıyorum tekli olanı sağ şişe geçirdim ikili olanı düz örüyorum. Bundan sonra atkınızda istediğiniz uzunluğa ulaşana kadar devam ediyorsunuz. Atkı nasıl örülür sorusunun cevabı budur arkadaşlar. Atkı bu şekilde örülüyor. 


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal