Araştırmalar Mutlu Evliliğin Sırrını Çözdü: Kadının Mutluluğu

Amerika'daki çiftlerin yaklaşık %40-50 oranında boşanma ve ayrılık kararı alıyorlar. Amerikalı araştırmacılar da mutlu ve uzun ilişkinin sırrı için araştırmalar yaptılar ve sonuca ulaştılar.

17.08.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 17.08.2019-13:24) Araştırmalar Mutlu Evliliğin Sırrını Çözdü: Kadının Mutluluğu

Yüksek oranda boşanma ve ayrılık yaşanan şu günlerde çiftler üzerinde yapılan deneyde mutlu çiftlere soruldu ve şaşırtıcı cevaplar alındı.

KADIN MUTLUYSA ADAMI MUTLU EDİYOR

39 yıldan fazla olan 394 çift üzerinE yapılan çalışmada ortaya şaşırtıcı bir sonuç çıktı. Çiftlerin bu kadar süre evli olmalarının sebebi kadınların mutluluğu oldu. Mutlu bir kadın mutlu bir adam demektir dediler. Eğer bir koca hastaysa karısı strese giriyor ancak aynısı erkekler için aynı değildir. Bir erkek karısı hasta olduğunda aynı stresi yaşamıyor. Araştırmalar evli erkeklerin daha uzun yaşarken evli kadınların daha az stres altında olduğunu gösteriyor. Diğer bir sonuç ise hastalık ve zorluklarla mücadelenin ilişkiyi belirlediği yönünde. Eğer partnerine ihtiyacı olan desteği gösterirlerse mutlu bir şekilde ilişkileri sürüyor. Araştırmalar kadının mutluluğunu ilişkinin süresi ile doğrudan ilişki var şeklinde açıklıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal