Antrenman Sonrası Ne Yemelisin?

Egzersiz sonrası yenen öğünler, antrenman sırasında vücudun kaybettiği değerleri geri kazanması açısından oldukça önemlidir. Yapılan antrenman sonrası vücudun karbonhidrat depoları boşalır. Bu yüzden depoların yeniden doldurulması gerekir. Peki antrenman sonrası ne yenir?

28.01.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-13:56) Antrenman Sonrası Ne Yemelisin?

Egzersiz sonrası yenen öğünler, antrenman sırasında vücudun kaybettiği değerleri geri kazanması açısından oldukça önemlidir. Yapılan antrenman sonrası vücudun karbonhidrat depoları boşalır. Bu yüzden depoların yeniden doldurulması gerekir. Antrenman sonrası yenen besinler çok fazla önem taşır. Peki antrenman sonrası ne yenir? İşte yanıtı....

KAYBEDİLEN SIVININ GERİ ALINMASI ÖNEMLİ

Antrenmandan ne kadar uzun bir süre önce yemek yenildiyse ve bu yemeğin miktarı ne kadar azsa, antrenman sonrası vücudu en kısa sürede beslemek o kadar önem taşıyor. Antrenman sonrası doğru beslenmek, bir besin grubunu çok fazla tüketmek ya da bir diğerini kısıtlamak anlamına gelmiyor. Ayrıca antrenman boyunca kaybedilen sıvının, antrenman sonrasında yerine konması da dikkat edilmesi gereken başka bir önemli nokta.

Antrenman sonrası vücudunun gereken besinleri alması için tüketilmesi gereken besinler

- Yoğurt veya meyveli smoothie

- Bulgur pilavı ya da makarnanın yanında tavuk, et, balık veya hindi

- Tost ekmeği üzerine fındık/fıstık ezmesinin yanında muz dilimleri

- Çikolatalı süt ve meyve

- Çiğ sebze veya kuruyemiş

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal