Annelerin Yaptığı 5 Beslenme Hatası

Anne ve babaların şikayetçi olduğu konuların başında çocuklarının iştahsız oluşu gelir. Burada yapılması gereken baskıcı tavır sergilemek yerine sakin kalmak. Yrd. Doç. Dr. Emre Çenesiz annelerin yaptığı en yaygın 5 hatayı ve olması gerekenleri anlattı.

04.01.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-11:19) Annelerin Yaptığı 5 Beslenme Hatası

Anne ve babaların şikayetçi olduğu konuların başında çocuklarının iştahsız oluşu gelir. Burada yapılması gereken baskıcı tavır sergilemek yerine sakin kalmak. Yrd. Doç. Dr. Emre Çenesiz annelerin yaptığı en yaygın 5 hatayı ve olması gerekenleri anlattı. İşte o hatalar ve yapılması gerekenler...

YEMEK YEMEYEN ÇOCUĞA ZORLA YEMEK YEDİRMEK

Eğer çocuğunuz yemek yemeyi pek sevmiyor ya da fazla yiyorsa onu rahat bırakın, zorlamayın. Bir sağlık problemi yoksa ısrarcı olmayın. Sadece acıktığında yemek yemesine müsade edin. Annelerin yaptığı hatalardan biri de çocuklarının doymadığını düşünmeleridir. Bilinmesi gereken nokta ise ilk lokmayı aldıktan 20 dakika sonra doymanın gerçekleştiğidir. Yemek yemesi için zorlanan çocuklar ileri yaşlarda obeziteye yol açabilir. Bırakın acıktığında yesin ve doyduğu zamanı kendi belirlesin.

ÇOCUKLARA ÖDÜL OLARAK ABUR CUBUR VERMEK

Çocuklar istenen bir davranışı yerine getirdiğinde onları mutlu edebilmek için yiyecekler her zaman iyi bir ödül olmaz. Bu çocuğun beslenme karakterini etkileyecek bir davranıştır. Günümüzde çocuklarda başlayan kötü beslenmenin artmasının nedenlerinden biri de budur. Arada bir çocukları bu şekilde ödüllendirebilirsiniz ama bu sürekli olmamalı. Ödül çocuğun iyi alışkanlıklar edinmesini güçlendirir ancak bu her zaman yiyecek olmamalıdır.

EK GIDAYA GEÇİŞTE BESİNLERİ KARIŞTIRARAK VERMEK

Ek gıdaya geçiş sürecinde bebeğinize gıdaları tek tek vermeli ve nasıl tepki verdiğini dikkate alarak devam etmelisiniz. Bir seferde birden fazla besini tüketmesi zordur bu yüzden zamana yayarak vermekte fayda vardır. Bebeklerin de sevmediği yiyecekler olabilir. Çocuğunuzun temel besin gruplarından bazılarını yemesi yeterlidir.

BÜTÜN TATLILARI YASAKLAMAK

Tüm tatlıları yasaklamak çocuklarda ters etki yaratabilir. Çocukların yeme alışkanlıkları kısıtlandığında onlar daha fazla yeme arzusuna kapılır ve her fırsatta yemek ister. O yüzden tatlı yemelerini sınırlandırabilir ve tüketim miktarlarını kontrol altına alabilirsiniz.

KİLO ALDIĞINI DÜŞÜNEREK DİYETE BAŞLATMAK

Eğer bir sağlık problemi yoksa bunun nedeni hareketsizlik ya da fazla kalori alımı olabilir. Bu yüzden diyet yerine çocuğun hareket etmesini sağlamak gerekir. Ayrıca gerekli besinleri gerekli miktarda tüketmesini sağlamak yeterli olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal