Alternatif Ekmek: Banana Bread Yapımı

İlk olarak 1930'larda ortaya çıkan ve Amerika'da popüler olan Muzlu ekmek yani orijinal adıyla 'banana bread', en çok aranan tariflerden biri olmuştur. Son zamanlarda ülkemizde de adından söz ettiren muzlu ekmeğin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

28.01.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-12:31) Alternatif Ekmek: Banana Bread Yapımı

İlk olarak 1930'larda ortaya çıkan ve Amerika'da popüler olan Muzlu ekmek yani orijinal adıyla 'banana bread', en çok aranan tariflerden biri olmuştur. Son zamanlarda ülkemizde de adından söz ettiren muzlu ekmeğin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte tarifi...

Muzlu ekmek denmesinin nedeni normal kek kadar tatlı ve pofuduk olmaması, içinin muz nedeniyle hafif nemli ve sıkı bir yapıda olması.

Gerekli malzemeler:

- 2 yumurta

- 2 çok olgun orta boy muz

- 2 çorba kaşığı hurma suyu

- Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı

- 1 su bardağı kinoa unu

- Yarım su bardağı yulaf unu

- 1 bardak kırık ceviz

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 1 tatlı kaşığı vanilya

- 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Öncelikle yumurtaları köpürene kadar çırpın. Muzu çatalla iyice ezdikten sonra hurma şurubu ile birlikte yumurtaların üzerine ekleyin ve çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi yağını ilave edin. Kuru malzemeleri kendi aralarında karıştırıp sıvı karışıma ekleyin ve aşağıdan yukarıya doğru yumurtaları söndürmeden karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın kabına alın. 175 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal