Alman Pankeki Dutch Baby Tarifi

Sabah kahvaltılarında farklı bir lezzete yer açmaya ne dersiniz? Çocukların da bayılacağı bu doyurucu tarifi yaptığınızda büyük övgüler alacağınızı da aklınızdan çıkarmayın. İşte en basit yapımı ile Alman pankeki 'Dutch Baby' Tarifi.

Alman Pankeki Dutch Baby Tarifi

Alman Pankeki Dutch Baby Tarifi

Alman pankeki olarak bildiğimiz 'dutch baby' tarifi ile sabah kahvaltılarınızı şenlik havasında geçirebilirsiniz.

ALMAN PANKEKİ TARİFİ

Malzemeler; 3 adet yumurta, 100 gram un, 3/4 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı vanilya özütü, 1/4 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı tereyağ.

Yapılış aşaması; Yumurtaları derin bir karıştırma kasesine alın ve güzelce çırpın. Üzerine ılık sütü ekleyin ve çırpın. 1 yemek kaşığı tereyağ katın ve çırpmayı sürdürün. Vanilya özütü, tuz ve unu ekleyip karıştırın. Fırına girebilecek sıcağa dayanıklı bir kaba veya döküm tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını sürün. Hazırlanan pankek karışımını içine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika ortası kızarana dek pişirin. Piştikten sonra üstüne kırmızı meyveler ve pudra şekerini serptikten sonra afiyetle tüketebilrisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR