Akraba Evliliği Caiz midir?

İslam dininde akraba evliliği kategorilendirilmiş ve belli sınırlarla sınırlandırılmıştır. İşte, evlenmenin haram ve helal olduğu kimseler…

18.10.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-11:22)

İslam dininde akraba evliliği caiz midir? İslam’a göre kimlerle evlenmek haram ve helaldir? Gelin soruları birlikte cevaplayalım.

AKRABA EVLİLİĞİ CAİZ MİDİR?

Aynı soydan gelen insanların birbirleri ile evlenmesi günümüzde 'Akraba Evliliği kavramı ile karşılık bulurken, bu biçimde yapılan evliliğin iki türde incelenir. Anne ya da babadan birinin kardeş olan çiftin yaptığı evlilik 1. derecede akraba evliliği, kuzen evlilikleri büyükanne ya da büyükbabanın birinin kardeş olan çiftlerinden yapılan evliliklere 2. dereceli akraba evliliği anlamına gelir. Dinimizde evliliğe dair helal ve yasakların net bir şekilde gösterildiği Kuran-ı Kerimde “Üvey anneler, anneler, kızlar, kız kardeşler, halalar, teyzeler, erkek kardeşin kızları, kız kardeşin kızları, Süt anneleri, süt kız kardeşleri, kaynı analar, üvey kızlar, öz oğulların eşleri, iki kız kardeşi birlikte nikahlamak haram kılınmıştır. (bk. Nisa, 4/22-23) ayetinde nikahlanması caiz olmayan insanlar zikredilmiştir. Ayet-i kerimeden anlaşıldığı gibi dinimizde bu insanların haricinde akraba evliliği yapmanın sakıncası olmadığı görülmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal