Akıllı Telefonlardaki Filtreler Psikolojiyi Nasıl Etkiliyor? Snapchat Dismorphia Hastalığı Nedir?

Telefonlarda yüklü olan filtre programlarının insanlar üstündeki korkunç zararları araştırmalarla ispatlandı. Hatta literatüre bile girdi. Öyle ki bir bozukluk olarak adlandırılıyor.

29.07.2019-17:14 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-17:11) Akıllı Telefonlardaki Filtreler Psikolojiyi Nasıl Etkiliyor? Snapchat Dismorphia Hastalığı Nedir?

Akıllı telefonlar ve sosyal medya birleşince hayatımız psikolojik bir çıkmaza sürüklenmeye başladı. Muhteşem görüntüler veren uygulamalar gerçekte de öyle görünmemizi arzuluyor ve bizi hareket etmeye sevkediyorlar.

SNAPCHAT DİSMORPHİA HASTALIĞI OLARAK ADLANDIRILIYOR

JAMA Facial Plastic Surgery isimli tıp dergisi, filtreli fotoğrafların gerçeklikle hayal gücü arasındaki çizgiyi yok eden 'beden dismorfik bozukluğuna' sebep olabileceğini açıklayan bir rapor yayınladı. Beden dismorfik bozukluğuna sahip olan bireyler, bedenlerinde var olmayan kusurlar görürler.

FİLTREDEN SONRA ESTETİK CERRAHIN YOLUNA

Geçmişte, insanlar plastik cerrahlardan bazı ünlüler gibi görünmek dilerken, şuan selfylerdeki düzenlenmiş görünümlerine ulaşmak için estetik yaptırıyorlar. Bu o kadar yaygın bir hale geldi ki, bazı uzmanlar bu rahatsızlığa artık “Snapchat dismorphia” adını verdiler.Bu istekleri karşılayabilmek her zaman mümkün değil çünkü plastik cerrahi, bazı filtrelerin oluşturduğu değişimi sağlayacak kadar gelişmedi. Bir insan Instagram filtrelerini denedikten sonra plastik bir cerrah bulmaya çıkmasa bile, bu onların öz güveninin kötü etkilenmediği manasına gelmez. Instagram'da, herkesin harika yüzleri var ve yalnızca sizin büyük gözenekleriniz, donuk cildiniz ve büyük bir burnunuz mevcut gibi düşünmeye başlarsınız. Bu sebeple, bir zaman sonra, böyle oldukça basit bir imkanınız varken görmek istemediğiniz şeyleri komik bir maskenin altına gizleme gereğini duyarsınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal