Adana'nın Yöresel Lezzeti! Şırdan Tarifi

Adana'nın yöresel en lezzetli yemeklerinden biri olan şırdan için doğru adrestesiniz. Şirdan nasıl yapılır? Şırdan yapımında kullanılan malzemeler nelerdir?

Adana'nın Yöresel Lezzeti! Şırdan Tarifi

 Şirdan nasıl yapılır? Şırdan yapımında kullanılan malzemeler nelerdir?Adana'nın yöresel en lezzetli yemeklerinden biri olan şırdan için doğru adrestesiniz.

MALZEMELER

4 adet şırdan

3 su bardağı pirinç

3 adet soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI

İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra birkaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır.
Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek servis edilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz