7 Adımda Detoks Önerileri

Detoks vücuttaki toksin ve fazlalıklardan kurtulmak için mükemmel bir yöntemdir. Fakat detoks sırasında kararlılığın yanı sıra yeyip içilenlerde bir hayli önemli.

12.12.2018-17:48 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-17:43) 7 Adımda Detoks Önerileri

Detoks vücuttaki toksin ve fazlalıklardan kurtulmak için mükemmel bir yöntemdir. Fakat detoks sırasında kararlılığın yanı sıra yiyip içilenlerde bir hayli önemli. İşte detoks yaparken nelerden uzak durmalı ve nelere özen gösterilmeli.

1. YEŞİLLİK

Yeşillikler vücudu toksinlerden kurtarmak konusunda birebir. Özellikle de brokoli, salatalık, maydanoz, dereotu, ıspanak türü yeşiller. Bu tür sebzeleri pişirip tüketmektense blenderdan geçirip az biraz meyve ve kuruyemişle ilave ederek tatlandırabilirsiniz.

2. BAĞIMLILIKLARA VEDA

Detoksta önemli olan vücudun işleyişini, alışkanlıklarını farklılaştırmak, hem dinlenmesini hem de yenilenmesini sağlamak. Bu nedenle sigara, içki gibi alışkanlıklarınızdan, her gün içtiğiniz çay, kahve gibi içeceklerden, tuz ve şeker gibi işlenmiş gıdalardan tamamen uzaklaşmak gerekli.

3. SU ÖNEMLİ

Su, detoks sırasında en büyük destekçidir. Hem aniden bastıran açlıkları durdurmak hem de toksinlerden kurtulmak için. Eğer su içmekte sıkıntı çekiyorsanız, içerisine nane yaprakları, salatalık dilimleri, limon suyu, elma sirkesi ya da şeker isteğini giderecek tarçın çubukları atabilirsiniz.

4. HAREKET ETMEK

Terlemek toksin atmanın en mükemmel ve doğal yollarından biri. Kalp ritminin ve vücut ısısının yükselmesine bağlı olarak terleriz, bu nedenle koşmak, hızlı adım yürümek tarzında kardiyovasküler egzersizler detoks konusunda önemli bir yere sahip.

5. SÜT VE PEYNİRE ELVEDA

Özellikle soğuk mevsimlerde fazla süt ve süt ürünü tüketmenin burun tıkanıklığına yol açabilir. Burun içindeki mukozanın şişmesine sebep olan süt ürünlerinin aynı zamanda detoks sırasında da tüketilmemesi tavsiye edilir. Maya barındıran peynirlerden de uzak durmak gerekiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal