13.05.2022-15:20 (Son Güncelleme:19.09.2022-17:45)


1

Her kadın ayda bir defa olmak üzere adet olur.



2

Bu süreç gerçekleşirken kadın ve erkeğin birlikte olmaları doğru mudur? herkesin merak ettiği bir sorudur. Ayetlerde konu geçiyor.



3

Dinimize göre, adetli kadından geceleri uzak durmak gerekir. Bu hem kadın için hem de erkek için daha uygundur. Eğer ilişkiye girilirse sadakası verilmelidir.



4

Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: "o bir ezadır (rahatsızlıktır). ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın.Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever." Bakara 222. Ayet.



5

Hanefî, şafiî ve malikîlere göre, adetli veya lohusa olan eşiyle cinsel ilişkide bulunan erkeğe keffaret cezası gerekmez. Ancak tövbe ve istiğfar etmesi gereklidir.



6

Fakat, "Karısıyla hayız halinde, adetin ilk günlerinde ilişkide bulunursa bir dinar, son günlerinde bulunursa yarım dinar sadaka verir." Hadisine göre sadaka vermek iyi olur. Fıkıh kitaplarında, "Eğer kan kırmızı veya siyah ise bir dinar, Sarı ise yarım dinar sadaka vermesi müstehap olur" denilmektedir.



7

Bir dînar, yaklaşık 4,5 gr. altın demektir.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR