KADES nedir, nasıl kullanılır? KADES uygulaması telefon kapalıyken çalışır mı? KADES uygulaması ile güvende kalın

Kadına şiddet olaylarının son yıllarda artması sebebiyle kadınların imdadına yetişen KADES uygulamasının nasıl kullanıldığı merak ediliyor. Peki KADES nedir, nasıl kullanılır? KADES uygulaması telefon kapalıyken çalışır mı? KADES uygulaması ile güvende kalınma yolları haberimizde...

27.05.2022-17:45 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-17:45) KADES nedir, nasıl kullanılır? KADES uygulaması telefon kapalıyken çalışır mı? KADES uygulaması ile güvende kalın

Dünya üzerinde kadına şiddet olaylarının en çok yaşandığı ülkelerden birisi olan Türkiye’de bu şiddet olaylarının önüne geçilmesi için ‘’KADES’’ adında bir sistem geliştirildi. KADES sistemi sayesinde şiddete uğrayan kadınlar güvenlik güçlerine akıllı cihazları üzerinden haber verebilecek. Peki KADES nedir, nasıl kullanılır? KADES uygulaması telefon kapalıyken çalışır mı?

KADES nedir, nasıl kullanılır?

Tam adıyla Kadın Destek Uygulaması olan KADES sistemi, kadın ve çocukların şiddete uğramalarını biraz olsun engellemek amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu KADES uygulaması sayesinde kadın ve çocukların güvenliği için güvenlik ve acil durum ekipleri anında müdahale şansına sahip olacak.

KADES uygulaması

KADES uygulaması telefon kapalıyken çalışır mı?

KADES uygulamasını indirmek isteyenler Google Play Store ve App Store üzerinden indirme işlemini gerçekleştirebilirler. Uygulamayı indirenler T.C. kimlik numaralarını ve sonrasında ise EGM ağından gelen aktivasyon kodunu girerek uygulamayı aktif hale getirebilirler. Uygulama içerisinde yer alan konum bilgisinin aktif edilmesiyle 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmak bir tuş uzaklıkta olacak. Güvenlik ekipleri, yardım çağrısı alan kişinini çağrısını alır almaz olay yerine en yakın polisleri olay yerine sevk edecektir.

KADES uygulaması şiddete maruz kalmış veya kalması yüksek ihtimal olan kadın ve çocuklar tarafından kullanılabiliyor. KADES uygulaması telefon kapalı olsa da, telefonda internet olmasa da çalışıyor. Polis ekipleri KADES uygulamasının sinyalini ne olursa olsun takip edebiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal