Kademeli emeklilik çıkar mı, ne zaman çıkacak? 11 Mart 2024 kademeli emeklilik son durum

EYT düzenlemesinden faydalanamayan 2000-2008 SGK girişli çalışanlar, son haftalarda iyiden iyiye dillendirilen kademeli emeklilik konusundaki son durumu öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor. Peki Kademeli emeklilik çıkar mı, ne zaman çıkacak? İşte kademeli emeklilik son durum…

11.03.2024-11:12 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-11:12)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini kaçıran 2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) girişi olan çalışanlar, kulislerde dolaştığı iddia edilen kademeli emeklilik konusu hakkındaki son dakika gelişmelerini takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklaması sonrasında araştırmalar hızlandı. Peki Kademeli emeklilik çıkar mı, Ne Zaman çıkacak?

Kademeli emeklilik çıkar mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını açıkladı. Milyonlarca çalışanın bu konuda beklediği haberleri merakla beklediği bir dönemde, Bakan Işıkhan, AK Parti MYK toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kademeli emeklilik çıkar mı, ne zaman çıkacak? 11 Mart 2024 kademeli emeklilik son durum

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) girişi olan ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamayan SSK ve Bağ-Kur'lu milyonlarca çalışan, gözlerini kademeli emeklilik düzenlemesine çevirmişti.

Ancak Bakan Işıkhan, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." şeklinde açıklama yaptı.

EYT düzenlemesinden o dönemde staj yapan çalışanlar mağduriyet yaşamış ve staj dönemlerinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesi taleplerini dile getirmişti. Ayrıca, 9 Eylül 1999 tarihinden öncesini kapsayan düzenlemeyi bir gün veya birkaç ayla kaçıranlar da benzer bir mağduriyete dikkat çekmiş ve düzenlemeden yararlanma taleplerini dile getirmişlerdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal