Kademeli emeklilik çıkacak mı, ne zaman çıkar? 2024 kademeli emeklilik şartları belli oldu mu?

EYT düzenlemesini kaçıran emekliler, son haftalarda daha güçlü şekilde dillendirilen kademeli emeklilik hakkındaki son dakika gelişmelerini takip ediyor. Meclis’e torba yasa ile geleceği iddia edilen kademeli emeklilikte son durum merak ediliyor. Peki Kademeli emeklilik çıkacak mı, ne zaman çıkar? 2024 kademeli emeklilik şartları belli oldu mu? Ayrıntılar haberimizde…

04.03.2024-11:32 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-11:32)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) girişini 2000-2008 yılları arasında yapan ancak geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren EYT düzenlemesini kaçıran emekli adayları, kademeli emeklilik konusundaki tüm gelişmeleri takip ediyor. Milyonlarca çalışanın beklediği açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Peki Kademeli emeklilik çıkacak mı, Ne Zaman çıkar? 2024 kademeli emeklilik şartları belli oldu mu?

Kademeli emeklilik çıkacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarının staj sigortası ve kademeli emeklilik konusundaki sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını ifade etti. EYT düzenlemesinden etkilenen staj yapan çalışanlar, bu dönemin de emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesi talebinde bulunmuştu. 

Kademeli Emeklilik

Bakan Işıkhan, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." şeklinde konuştu. Bu açıklama, 9 Eylül 1999 tarihinden önceki dönemi kapsayan düzenlemeden yararlanamayan ve staj dönemini de hesaplamaya dahil etmek isteyen çalışanlar arasında yaşanan mağduriyeti gündeme getirdi.

Kademeli emeklilik nedir?

Kademeli emeklilik, belirli şartları yerine getiren bireylerin emeklilik süreçlerini kademeli olarak tamamlamalarına olanak tanıyan bir sistemdir. Bu sistemde, emeklilik için gerekli olan yaş ve prim gün sayısı şartları, kademeli bir şekilde yerine getirilir ve bu sayede emeklilik süreci daha esnek bir şekilde planlanabilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal