Kaçak kat değil apartman çıkmışlar: Deprem sonrası İstanbul Bağcılar’daki bina gündem oldu

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde büyük bir yıkıma sebebiyet veren şiddetli depremler sonrasında gözler çok daha kalabalık bir nüfusa bina yapılanmasına sahip olan İstanbul’a çevrildi. Deprem sonrasında Bağcılar’daki bir binanın üzerine 5 katlı apartman yapılması sosyal medyada gündem oldu.

16.02.2023-10:39 - (Son Güncelleme: 16.02.2023-17:59) Kaçak kat değil apartman çıkmışlar: Deprem sonrası İstanbul Bağcılar’daki bina gündem oldu

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen depremler sonrasında deprem görülmesi beklenen İstanbul’un durumu daha yoğun bir şekilde tartışılmaya başlandı. Uzmanların yıllardır uyardığı Büyük Marmara depremi konusunda İstanbul’da çekilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. 

Kaçak kat değil apartman çıkmışlar

İstanbul’un depreme hazır olup olmadığı konusunda tartışmalar devam ederken, Bağcılar’daki bir binanın görüntüleri endişeleri artırdı. Bağcılar'daki Kaymakamlık binasının hemen yakınında bulunan binayı görenler gözlerine inanamadı. 30 yıl boyunca fark edilmeden duran binanın altı başka üstü başka olması dikkat çekti.

İstanbul Bağcılar Bina

45 gün önce boşaltılmış

Tepkiler çığ gibi büyüyünce belediye harekete geçti. Riskli yapı olduğuna karar verilen bina 45 gün önce boşaltıldı. İki hafta içinde bina tahliye edilirken, Bağcılar Belediyesi yıkım için yasal sürenin dolmasını bekliyor.

Show Haber'e konuşan İnşaat Mühendisi Mehmet Uygun "30 Aralık'ta tiskli yapı olarak tespiti yapılmış bir bina. Tahliyesi yapıldı, yıkım programımızda onun üzerine çalışıyoruz" dedi.

İstanbul Bağcılar Bina-1

Bağcılar Belediye Başkanı açıklama yaptı

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'den kendisine gelen mesajı sosyal medyada paylaşan gazeteci Kübra Par'da "45 gün önce boşaltılmış, yıkılacakmış." ifadelerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal