Kaçak Göçmen Minibüsü Yoldan Çıktı: 4 Yaralı

Van'ın Tuşba ilçesinde bir minibüs jandarma ekiplerinden kaçarken yoldan çıktı. Minibüsün içerisinde bulunan 49 göçmen ve sürücü yakalandı.

21.05.2021-16:20 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-16:20) Kaçak Göçmen Minibüsü Yoldan Çıktı: 4 Yaralı

Olay, Van-Erciş karayolu üzerindeki Çolpan Mahallesi yakınlarında meydana geldi.

M.İ. idaresindeki 14 kişilik 21 HA 2015 plakalı minibüs, içerisindeki 49 düzensiz göçmenle jandarma ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Kaçtığı sırada yoldan çıkarak tarlaya giren minibüsün içinde bulunan 4 düzensiz göçmen yaralanırken, sürücü M.İ. ise aracın içinden çıkarak bölgeden kaçmaya çalıştı.

Buğday tarlasında bulunan minibüsün içerisinde, Afganistan, Pakistan, Filistin, Özbekistan ve Bangladeşli 49 mülteci bulunuyordu

KAÇAN SÜRÜCÜ YAKALANDI

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, yaralanan 4 kişiyi ambulansla hastaneye sevk ederken, havasızlıktan bitkin düşen diğer göçmenlere ise su verdi. Düzensiz göçmenler emniyete götürülürken, kaçmaya çalışan sürücü M.İ. ise kısa sürede ekipler tarafından yakalandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Muradiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.Diğer mülteciler ise yakalanan sürücü ile birlikte Muradiye Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal