Kabine yeniden toplanıyor: Gündemde kritik konular var

Cumhurbaşkanı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe’de bir araya gelecek. Kabine’nin gündeminde Tahıl Koridoru başta olmak üzere dış ekonomi politikaları yer alacak.

06.08.2023-09:13 - (Son Güncelleme: 06.08.2023-09:13)

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Pazartesi günü yapılacak. Gündemdeki konular arasında Tahıl Koridoru meselesi ve dış yatırım odaklı ekonomi planı olacak.

Gündemde kritik konular var

Akşam’ın haberine göre; Yeni haftada Kabine, dış politika gündemiyle toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin şifrelerini Kabine ile paylaşacak. Sorunun çözümü için sunulan öneriler ve onların nasıl hayata geçirileceği görüşülecek.

Kabine Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaset mesaisine pazartesi günü Kabine Toplantısı ile devam edecek. Rusya-Ukrayna Savaşı, rafa kaldırılan tahıl koridoru ve Putin'in olası Türkiye ziyareti değerlendirilecek.

Dış yatırım odaklı ekonomi planı

Ekonomi de toplantının önemli başlıklarından biri olacak. ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın organizasyonunda yaklaşık 50 yatırımcının katılımıyla yapılan toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantı çıktılarını Kabine üyelerine aktaracak.

Dış yatırımcıları Türkiye'ye çekmeye yönelik yürütülen ekonomi yönetiminin geldiği noktayı paylaşacak.

Merkez Bankası'nın artan döviz rezervi de bu kapsamda ele alınacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal