Sıradaki Videolar
06 Temmuz 2021 Salı 08:26 - (Son güncelleme: 20 Nisan 2024 Cumartesi 12:40)

Kabine Toplantısının Ardından Duyurdu: FETÖ'nün Kritik Adı Başarılı Operasyonla Yakalandı

Beştepe'de 3 buçuk saat boyunca devam eden Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'nın başarılı operasyonla Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Alçak terörle mücadele konusundaki gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'nın başarılı sürdürülmüş olan operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini ve adalete teslim edildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, operasyonlar neticesinde, PKK'nın üst kadrosunun tarihinde ilk kez Kuzey Irak'ta hareket edemez ve toplanamaz örgütü yönetemez hale geldiğini ifade etti.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÖZ AÇTIRMIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile uğraşırken yatırımları, ekonomiyi, reformları, dış politikayı ihmal etmedikleri gibi ülkenin ve milletin bekasını tehdit eden güvenlik sorunlarıyla da mücadelelerini kesintisiz şekilde devam ettirdiklerini belirtti. 

Özellikle alçak terör örgütlerine karşı tarihin en başarılı mücadelelerini vererek ve önemli neticeler elde ettikleri bir dönemden geçtiklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu şekilde konuştu.

‘’Bu vesileyle öncelikle 28 yıl önce bugün Başbağlar'da teröristler tarafından alçakça katledilen kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Başbağlar'daki vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmıyoruz ve bırakmayacağız. PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerine devletimizin tüm imkanlarını kullanarak adeta göz açtırmıyoruz. 'Tehdidi kaynağında yok etme' ilkesiyle milli güvenliğimizi tehdit eden yapıların tepesine sınırlarımız içinde olduğu gibi faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda da biniyoruz. Milli Savunma Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımız ile Milli İstihbarat Teşkilatımız ile bu mücadeleyi azim ve kararlılıkla yürütüyoruz.’’ dedi.

SINIRLARIMIZIN ÖTESİNE TAŞIMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genişleyen istihbarat imkanları ile terör eylemlerini engellerken, bu yapıları besleyen ana omurgaların yönetim kademelerini, mali ve lojistik damarlarını da felç ettiklerine dikkat çekerek, Suriye'deki Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı başarılı sürdürülen operasyonları ile Kuzey Irak bölgesindeki Pençe Harekatlarının 'Terörü kaynağında bertaraf etme' stratejisinin ürünleri olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

‘’Yurt içinde de polisimizle jandarmamızla askerlerimizle güvenlik korucularımızla istihbaratımızla terör örgütlerini her geçen gün biraz daha geriletiyoruz. Milli İstihbarat Teşkilatımız, terör örgütleriyle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine de taşımıştır. Yapılan operasyonlar neticesinde, PKK'nın üst kadrosu tarihinde ilk kez Kuzey Irak'ta hareket edemez, toplanamaz ve örgütü yönetemez hale gelmiştir. Teşkilatımızın, ordumuzla birlikte gerçekleştirdiği operasyonlar, PKK için sınır ötesinde hiçbir yerin artık güvenli olmadığını göstermiştir.

Daha önce İsmail Özden, Filiz Duman, Diyar Garip Muhammet, Hacı Kurhan, İsmail Nazlıkul, Eser Irmak, Saliha Kaytar gibi örgütün önemli yöneticileri etkisiz hale getirilmişti. Son 6 ayda ise PKK'nın en üst kademesindeki isimler birer birer aynı akıbete düçar olmuştur. Suriye genel sorumlusu olan ve terörist Murat Karayılan ile birlikte örgüt karargahının 5'li yürütmesinde yer alan 'Sofi Nurettin' kod adlı Halef El Muhammed bunlardan biridir. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan KCK yürütme konseyi üyesi 'Sinan Mirhan' kod adlı Dalokay Şanlı da etkisiz hale getirilmiştir. Örgütün en önemli eleman kaynağı olan Mahmur Kampı genel sorumlusu 'Doktor Hüseyin' kod adlı Selman Bozkır ve Mahmur Kampı KCK sorumlusu 'Salih Cizre' kod adlı Hasan Adır da aynı akıbeti paylaşmışlardır.’’

2016’DA GERÇEKLEŞEN SULTANAHMET SALDIRISININ FAİLLERİ YAKALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanlığının DAEŞ ile mücadelede de örgüte ait gizli ve hassas dokümanlara ulaştıklarını ve çok sayıda örgüt mensubunun yakalanmasını sağladığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakalananlar arasında 2016 tarihinde Sultanahmet'te gerçekleştirilen saldırısı ile bağlantılı DAEŞ mensubu Azzo Halaf, DAEŞ'ın sözde Irak istihbarat divanı üyesi Üsame Recep Hamid, sözde Tarım Emiri Muvaffak Mustafa ve sözde Türkiye sorumlusu Kasım Güler'in de yer aldığını belirtti.

TÜM MAHREM YAPILANMALARINI TEK TEK ORTAYA ÇIKARDIK ÇIKARTIYORUZ 

İstihbaratın ve güvenlik güçlerinin titizlikle ve yoğun çalışmaları sayesinde yurt içinde saklanan kripto FETÖ'cülerin önemli bir kısmını tespit ederek kamudan ve toplum bünyesinden temizlediklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Örgütün stratejik kurumlardaki tüm mahrem yapılanmalarını ve arşivlerini tek tek ortaya çıkardık. Bu mücadelenin uzun soluklu olduğunun bilinciyle FETÖ'yü çözme ve ortadan kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün yurt dışındaki faaliyetlerinin akamete uğratılması için de yoğun bir şekilde çalışma içerisinde olduklarına dikkati çekerek, şu şekilde devam etti: 

‘’Bu operasyonlardan alınan neticelerin çoğunu işin tabiatı gereği kamuoyu ile paylaşamıyoruz ancak yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışmalar kapsamında bugüne kadar pek çok ülkeden 100'ün üzerinde kişinin Türkiye'ye getirildiğini söyleyebiliriz. Sadece bu yıl içerisinde örgüt ele başısının yeğeni Selahattin Gülen, örgütün emniyet personelinden sorumlu mahrem imamlarından Ahmet Yiğit, Türk Silahlı Kuvvetleri mahrem yapılanmasından İsmail Okkalı, FETÖ'nün PKK ile ilişkisini sağlayan Gürbüz Sevilay ülkemize getirilen isimlerden bazılarıdır.''

FETÖ'NÜN ORTA ASYA SORUMLUSU KİLİT İSİM YAKALANDI 

''KMilli İstihbarat Teşkilatımız son olarak yürüttüğü özgün ve sabırlı çalışmalar neticesinde FETÖ'nün Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir. Bu kişi, Türkiye'de bulunduğu dönemde örgütün gizli yapılanması içerisinde yer almıştır. Daha sonra örgütün en üst düzey yöneticileri arasına katılan bu şahıs, yürüttüğü faaliyetlerle FETÖ'nün kirli parasını Orta Asya'da işletmiş, zehirlediği beyinleri örgütün karanlık ajandasına alet etmiştir.

Son dönemde üst üste yakalanan isimler, FETÖ'ye dünyada hiçbir yerin kendisi için güvenli olmadığı gerçeğini bir kez daha göstermiştir. Örgüt, mensupları arasındaki panik havasını yatıştırmak için yurt dışındaki destek arayışlarını ve ülkemiz aleyhtarı kampanyaları artırmıştır. Diğer tüm terör örgütleri gibi FETÖ ile mücadelemiz de kesintisiz sürecektir. Bu devlete ve bu millete ihanet eden, pusu kuran, kan döken, maddi manevi herhangi bir zarar veren hiçbir yapının varlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz.’’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İlacı İçin Tarih Verdi!

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İlacı İçin Ta...

Tübitak başkanı hasan mandal dünya genelinde etkisini artıra...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kavunu yedikten sonra çekirdekl...

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanlar Ağızları Açık Bıraktı!

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanlar Ağızları...

Rus kökenli bir adam defile bulmak için kazılara başladı. Toprağın met...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sızan Kadın İntihar Etti

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sızan Kadın...

Cinsel içerikli görüntüleri internete sızan Tiziana Cantone canına kıy...

ABD Seçimlerinde Polis Müdahalesi

ABD Seçimlerinde Polis Müdahalesi

Abd seçimlerinde birçok eyalette seçim sonucunu b...

ABD'de Ölüler Oy Kullandı

ABD'de Ölüler Oy Kullandı

Abd'de trump ve biden arasındaki yarış kıyasıya devam ederken, trump t...

Ermeni Askerler Silahlarını Bırakıp Kaçtılar

Ermeni Askerler Silahlarını Bırakıp Kaçtılar

Ermenistan askerlerinin azerbaycan tarafından yürütülen...

İzmir Depremine Ameliyathanede Yakalandılar

İzmir Depremine Ameliyathanede Yakalandılar

İzmir'de 6.6 şiddetinde meydana gelen depreme ameliyathanede yakalandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sus da Adam Sansınlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sus da...

Ak parti il başkanları toplantısında konuşan cumhurbaşkanı erdoğa...

Ermeniler Türk Restoranına Saldırdı

Ermeniler Türk Restoranına Saldırdı

Abd'de bir grup ermeni, türk restoranına saldırdı.

Yürüyen Merdivende Eğlenmeye Kalkıtı, Kabusa Döndü

Yürüyen Merdivende Eğlenmeye Kalkıtı, Kabusa Döndü

Rusya'da 13 yaşındaki bir genç yürüyen merdiveni kull...

Trump'ın Ruhani Danışmanı Paula White-Cain Ayin Düzenledi

Trump'ın Ruhani Danışmanı Paula White-Cain Ayin Dü...

Başkanlık seçimlerinde geride kalan trump'ın ruhani danışmanı p...

İzmir'de Depreme Yakalanan Avukat Rahatlığıyla Şaşkına Uğrattı

İzmir'de Depreme Yakalanan Avukat Rahatlığıyla Şaş...

6.8 şiddetindeki 30 ekim izmir depremi sırasında, içinde bulund...

Dorukhan Toksöz Transferi Hakkında Konuştu

Dorukhan Toksöz Transferi Hakkında Konuştu

Adı fenerbahçe ve galatasarayla anılan milli futbolcu dorukhan...

Kocaeli'de Otobüsçülerin Müşteri Kavgası

Kocaeli'de Otobüsçülerin Müşteri Kavgası

Kooparatif sürücüsü, halk otobüsü sü...

Demokrat Aday Biden Torununu Ölen Oğluyla Karıştırdı

Demokrat Aday Biden Torununu Ölen Oğluyla Karıştır...

Philadelphia'da destekçileriyle buluşan demokrat aday joe...

Rusya Lideri Putin Kuran-ı Kerim Okudu

Rusya Lideri Putin Kuran-ı Kerim Okudu

Rusya devlet başkanı vladimir putin, kur'an-ı kerim’den şur...

Artık Süt İçerken İki Kez Düşünün

Artık Süt İçerken İki Kez Düşünün

konya'daki bir süt fabrikasında süt kazanının içine...

Fatih Gemisi Sondaja Başladı

Fatih Gemisi Sondaja Başladı

Bakan fatih dönmez, fatih sondaj gemisi'nin sondaj faaliyetlerine...

Sadakatsiz Dizisindeki Aldatma Sahnesi Olay Oldu!

Sadakatsiz Dizisindeki Aldatma Sahnesi Olay Oldu!

Başrollerini caner cindoruk ile cansu dere’nin üstlendiği s...

İzmir Depremi Similasyonda Canlandırıldı

İzmir Depremi Similasyonda Canlandırıldı

İzmir'de 30 ekim'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem similasyonda...

Hırsızın Resmini Dükkanına Astı

Hırsızın Resmini Dükkanına Astı

Arnavutköy'de bulunan bir mağazaya iki kere hırsızlık yapmaya gel...

ABD'de Yağmalar Başladı

ABD'de Yağmalar Başladı

Amerikan seçimlerinin sonuna yaklaşırken. abd'deki birço...

ABD Seçimlerinde Skandal Görüntü

ABD Seçimlerinde Skandal Görüntü

Abd başkanlık seçimlerinde son düzlüğe girilirken g&o...

ABD Karışıyor! Göstericiler Birbirine Girdi

ABD Karışıyor! Göstericiler Birbirine Girdi

Abd başkanlık seçimlerinin yapılmasından sonra amerikan kamuoyu...

Ermenistan'ın Attığı Yasaklı Bomba Patlatıldı

Ermenistan'ın Attığı Yasaklı Bomba Patlatıldı

Ermenistan ordusu tarafından atılan ve uluslararası antlaşmalarla yasa...

Bursa'da Adliye Önünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı

Bursa'da Adliye Önünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yarala...

Bursa'da birbirinden davacı olan akrabalar arasında adliye ön&uum...

Beyoğlu'nda Yangından Kurtarılmak İçin Camdan Atladılar

Beyoğlu'nda Yangından Kurtarılmak İçin Camdan Atla...

İstanbul beyoğlu'nda kan donduran görüntüler geldi. yan...

Rıza Bey Apartmanı'nın Yıkılış Anı

Rıza Bey Apartmanı'nın Yıkılış Anı

İzmir'de cuma günü meydana gelen 6.6 şiddetinde depremin ard...

Ayda'nın Annesi Fidan Gezgin Toprağa Verildi

Ayda'nın Annesi Fidan Gezgin Toprağa Verildi

İzmir’de meydana gelen deprem sonucunda rıza bey...