Kabine Toplantısı gençlerin yüzünü güldürdü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama

Düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye için kritik kararlar alındığı 3 saatlik toplantısı sonrası gençlerin yüzü de güldü. Ekonomik sorunların başlıca ele alındığı toplantıda alınan kararlar merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama detayları haberimizde

24.05.2022-12:05 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-12:05) Kabine Toplantısı gençlerin yüzünü güldürdü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama

Nato'daki gelişmeler, mahkumlar ve yoklama kaçağı gençlerin konusunun geçtiği uzun süreli devam eden Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoklama kaçağı gençlere müjdesi binlerce vatandaşı sevindirdi. İki müjdeyi art arda duyuran Erdoğan'ın açıklaması haberimizin devamında

Yoklama kaçağı gençlere müjde

550 bini bulan yoklama kaçağı gençler için müjde Erdoğan tarafından geldi. Yoklama kaçağı gençlere bedelli askerlik fırsatı sunulduğunu duyuran Erdoğan, bedelli yollarını açtığını belirtti. Yoklama kaçağı olanlara tanınan bedelli askerlik sonrasında gözler ödenecek tutarlara çevrildi. Konu hakkında kısa zamanda açıklama bekleniyor.

Hükümlülerin izinleri uzatıldı

Kabine Toplantısı'nda ele alınan bir diğer konu ise hükümlülerin izinleri oldu. Covid 19 nedeniyle izin verilen hükümlülerin izinleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Kabine Toplantısı Erdoğan açıklaması

Cumhuriyetin 100. yılına görkemli kutlama programı

Türkiye'nin başından eksik olmayan sorunlar arasında darbe, çok partili siyasi hayata geçiş ve terör saldırılarına karşı dik durarak doğru hamleler ile kurtarma işlemleri tamamlandı. Cumhuriyetin 100.yılına giriş yapılmasıyla kutlama programlarının hazırlıkları başlatıldı. Milletimizin son 2 asır içerisinde yaşadığı kayıplar üzerine kazanmalar yaşandı.

''En büyük avantajımız milletimizin kadim özelliğidir''

Ekonomik sorunlar hakkında açıklama yapan Erdoğan, hayatın pahalılığını göz önünde bulundurarak sıkıntılara karşı önlemler alındı. Türkiye'nin bulunduğu bu sorun muhalefet sistemini hak etmedi. Dünyanın yeni bir sistem üzerinde olduğu ve bütün ülkelerin etkilendiği aşikar. Yaşanan tüm sorunlarına karşılık en büyük özelliğimizin milletimizin kadim özelliğidir.

Kabine Toplantısı Erdoğan açıklaması

''Terör örgütleriyle kol kola yürüyorsunuz''

İsveç ve Finlandiya arasındaki büyük çekişme bütün ülkeleri etkilemektedir. Anderson'a seslenen Erdoğan, bana neler söyledin şimdi Stockholm'ün caddelerinde teröristler bağırarak yürüyorlar ve senin polislerin onları koruma altına alıyor. ifadeleri kullanıldı.

''Bir Türk vatandaşımızı uzay istasyonuna gönderiyoruz''

Gençlere seslenen Erdoğan, uzay alanında iddialar ortaya atılarak Türkiye yaklaşık 1 yıl önceden milli uzay programlarını açıkladı. Türkiye'nin uzay konusunda ki tutumu ortada, iddialı ve sağlam duruşlu kişilerin 10 hedefi Erdoğan tarafından paylaşıldı.

Bugüne bugün hedeflerden birisi ise dünyada siyasi bağımsızlık için teknolojik bağımsızlıkların ortaya çıkması. Dünya düzeninin etkilendiği ve teknolojik konumun belirlendiği Türkiye inşa etmek hedeflerimiz doğrultusunda. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal