Kabine bayram sonrası yeniden toplanıyor: Memur ve emekli zammı ile torba yasa gündemde

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile birlikte Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak. Toplantının ana gündem maddeleri ise memur ve emekli maaşlarındaki zam ile torba yasa olacak. İşte detaylar...

03.07.2023-09:11 - (Son Güncelleme: 03.07.2023-17:21)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde masaya memur ve emekli zammı ile torba yasa konuları getirilecek. Toplantıda bununla birlikte bölgesel ve küresel meselelerin ele alınması bekleniyor. 

Torba yasada neler var?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda yürütülen, TBMM'de gündeme gelecek olan torba kanun teklifinde; emeklilerin durumuyla ilgili düzenlemeler, kira artışının yüzde 25 ile sınırlanması ve gençlerin ilk bilgisayar ve telefon alımında vergi muafiyetinden yararlanmaları konuları yer alacak.

Kabine Toplantısı

Memur ve emekli zammı masaya yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantının gündeminde en düşük memur maaşının net 22 bin liraya çıkarılmasına dair düzenlemede gelinen son durum var. Diğer memurların görev, unvan ve derecelerine göre kademeli maaş zammı alabilmesine dönük hazırlıklar ele alınacak. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından yüksek prim ödeyen emeklilerin mağduriyetlerinin önüne geçilmesine dönük atılacak adımlar da kabine toplantısında gündemi belirleyecek.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı

Kiralardaki artış oranının %25 olan üst limiti 1 Temmuz itibariyle sona ermesine karşılık, düzenlemenin süresinin uzatılmasına dair değerlendirmeler de toplantıda gündeme gelecek. Orta vadeli program hazırlıkları da kabinenin gündeminde. Ekonominin 3 yıllık yol haritasını belirleyecek programın öncelikleri, enflasyonla mücadele gibi başlıklar mercek altına alınacak. Ayrıca dış kaynak teminine yönelik çalışmalar da masaya yatırılacak.

İsveç’in NATO üyeliği

Litvanya'daki NATO zirvesi hazırlıkları da toplantıda gündeme getirilecek. İsveç'te polis korumasında Kuran-ı Kerim'e yapılan saldırının ardından İsveç'in NATO üyelik süreci de o toplantıda değerlendirilecek. Zirve öncesi Brüksel'de yapılacak Türkiye-Finlandiya-İsveç dışişleri bakanları toplantısı da kabinenin ana gündemlerinden biri olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal