Kabin Memurluğu Nedir?

Kabin memurluğu görev tanımı nedir? Kabin memuru olabilmek için hangi bölümü bitirmek gerekiyor? Sertifika yeterli mi? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Mülakatları nasıl? Kadınların en çok tercih ettiği mesleklerden biri olan kabin memurluğu hakkında merak edilenler haberin devamında...

01.06.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-12:39) Kabin Memurluğu Nedir?

Yolcu taşımacılığı yapan hava araçlarında gerekli emniyet ve güvenlik önlemlerinin uygulanmasından ve yolcu konforundan sorumlu görevliler “kabin memuru” ya da “kabin görevlisi” olarak tanımlanmaktadır.

KABİN MEMURLUĞU SERİFİKASI NEDİR?

Uçuşun emniyetli, güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşmesi için hava aracının kabin bölümünde görev alan Kabin Memurları; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilgili mevzuatlarda belirtilen gereklilikleri sağlayarak eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve bunun sonucunda “Kabin Memuru Sertifikası” almaya hak kazanmış kişilerdir.

KİMLER KABİN MEMURU OLABİLİR?

  • T.C Vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)
  • 01/01/1989 ile 31/12/1999 tarihleri arasında doğmuş olmak, genel kriter tarihler her alımda değişiklik gösterebiliyor.
  • En az lise mezunu olmak
  • İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
  • Boy kilo orantılı olmalıdır.

KABİN MEMURU OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK GEREKİR?

Üniversitelerin 2 yıllık kabin hizmetleri bölümü okunabilir veya farklı bir bölümde okunabilir lakin günümüzde ağırlıklı olarak sivil havacılık kabin hizmetleri programından mezun olan adaylar tercih görüyor.

FARKLI BÖLÜMLER OKUYAN BİRİ KABİN MEMURU OLABİLİR Mİ?

Kesinlikle olabilir. Günümüzde birçok havayolu şirketlerinde üniversitede kabin hizmetleri mezunu olmayan kişiler mevcut ama havacılık sektörü revaçta olduğundan bu bölümü seçen yüzdelik kesim çok daha fazla.

MÜLAKATLARI NASIL?

Mülakatlar firmalara göre değişiklik gösterebiliyor. Her firmanın kendine has bir mülakat sistemi var .İçerik olarak kişilik envanteri adı altında bir sınava giriyorsunuz. Eğer bu aşamayı geçerseniz bir sonraki aşamaya davet maili alıyorsunuz. Sonrasında İngilizce sınavına giriyorsunuz bu sınav geniş kapsamlı bir İngilizce sınavı. Bu adımı da başarıyla tamamlarsanız bir sonraki adıma davet ediliyorsunuz.

Yüz yüze mülakat öncesi boy kilo ölçümünüz alınıyor. Ama bazı havayolları daha farklı bir yöntem izleyip online sınav yapmadan gittiğiniz gün içinde bütün sınavları yapıp 1-2 gün içinde sizi yüz yüze mülakata çağırabiliyorlar.

İNGİLİZCE SEVİYESİ NE OLMALI?

İngilizce seviyesi kesinlikle mükemmel olmalı, ana dilinizi nasıl konuşuyorsanız İngilizceyi de öyle konuşmalısınız. İngilizce havacılık için oksijen hava su gibi bir şey. İngilizce bilmeyen bir kişi kabin memuru olarak asla bu mesleği yapamaz. Ayrıca ikinci bir dil bilmeniz tercih sebebidir.

MESLEĞİN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Kabin memurluğunun en bilinen avantajları birçok ülkeye, şehire  gidebiliyorsunuz. Farklı kültürleri öğreniyorsunuz bunun yanı sıra hiçbir ücret ödemeden seyahat edebiliyorsunuz.

PEKİ DEZAVANJLARI NELER?  

Eğer uzun uçuşlarda görev alıyorsanız sürekli bir jet-lag oma durumunuz olabilir. Uçak hazırlama anından itibaren sürekli bir kaos içinde olacaksınız. Sürekli ayakta ve yolculara gülümsemek zorundasınız. Ayrıca tüm tehlikeli durumlar için gözünüzü kulağınız açık olmalı.

HANGİ EĞİTİMLERİ ALIYORLAR?

İlk yardım

Servis

Acil durum prosedürleri gibi birçok eğitim alıyorsunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal