K-Pop Nedir? K-Pop Yıldızları Neden Ölüyor?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz K-Pop salı günü, K-Pop yıldızı Yohan'ın ölümünün ardından internet arama motorlarında en çok aranan konulardan biri haline geldi. Peki K-Pop nedir?

18.06.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-14:51) K-Pop Nedir? K-Pop Yıldızları Neden Ölüyor?

Ülkemizde yoğun ilgiyle karşılanan Güney Kore kökenli dizilerin ve filmlerin ardından son yıllarda yeni bir müzik akımı başladı: K-Pop.

Koreli müzik grupları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yoğun ilgi görüyor.

Son bir yıl içinde hayatını kaybeden dördüncü K-Pop yıldızı Top Secret üyesi Yohan'ın esrarengiz ölümüyle bu konu tekrar gündeme geldi. Nedir bu müzik akım? Neden gençler ölüme sürükleniyor?

İlk olarak 2017 yılında BTS adlı Kore grubuyla hayatımıza giren bu akım Korece poptan çok daha fazlasını ifade ediyor.

1992 yılında üç gençten oluşan  Seo Taiji & Boys adlı grup Kore'deki müzik piyasasını alt üst etti ve binlerce gencin idolü haline geldi. Efsane danslar eden gençlerin seviyesine inen şarkılarıyla bu grup yeni bir akım başlatmış oldu.

Devletin desteğine alan bu sektör, Japonya, Çin, Endonezya, ve Tayland gibi ülkelerde de uzun süre listelerin ilk sırasında yer aldı.,

NEDEN GENÇ YAŞTA ÖLÜYORLAR?

Sadece bu ülkelerde değil Ortadoğu'da da yoğun ilgiyle karşılanan grup çok geçmeden Amerika'ya kadar uzandı ve biletleri yok sattı.

Dansları ve şarkılarında cinsel temalar bulundurmayan hatta makyajlarında bile çocuksu bir hava yansıtan bu K-Pop yıldızlarının hayran kitlesi de ağırlıklı olarak genç kızlardan oluşuyor.

Ekim ayında 25 yaşındaki Sulli, kasım ayında 28 yaşındaki Goo Hara'nın ölümü, aralık ayında Cha In Ha'nın evinde ölü bulunması ve son olarak da 28 yaşındaki Yohan'ın salı günü şüpheli bir şekilde hayata veda etmesi bu müzik akımının zorlu şartlarda gerçekleştiğini ve yasaklanması gerektiği konusunu gündeme getirdi

Peki bu gençler neden 30 yaşına gelmeden hayatını kaybediyor? İşte bu konu biraz tartışmalı. Hergün dans ve şan dersi alan, sıkı kurallarla bir sözleşmeye bağlnana bu gençler zorlu ve travmatik dönemler geçiriyor.

Kadın yıldızların kiloları bile her gün denetleniyor. Çalışma saatlerinin oldukça ağır olan, cep telefonu kullanımının yasak olmasına kadar birçok etken onları depresyona sürüklüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal