Jüpiter Yüksek Çözünürlükte Fotoğraflandı

Hawaii'de Maunakea Yanardağı'nda bulunan Gemini Rasathanesindeki gökbilimciler özel bir tekniği kullanarak Jüpiter'in yüksek çözünürlüklü görüntülerini elde etmeyi başardı.

09.05.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-12:07) Jüpiter Yüksek Çözünürlükte Fotoğraflandı

Gelen bilgilere göre, California Üniversitesinden Michael Wong öncülüğündeki araştırma grubu, Rasathanede yaptıkları gözlemlerle bir süredir uzay teleskobu Hubble ile ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Jüpiter keşif uydusu Juno'dan alınan görüntüleri bir araya getiren bir teknik üzerinde çalışıyordu.

Şanslı görüntüleme adı verilen teknikle Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeninde yıldırımlar ve kasırgaların yanı sıra büyük kırmızı benek üzerindeki siyah noktaların yüksek çözünürlüklü görüntüsü elde edildi.

Görüntülerde bulunan siyah noktaların bulut örtüsündeki boşluklar olduğu kaydedildi. Çalışmanın detayları ve bulguları raporlanarak The Astrophysical Journal Supplement Series dergisinde yayımlandı.

Jüpiter'de sürekli olmak kaydıyla çok büyük boyutlarda kasırgalar meydana geliyor. Bu sırada oluşan düz beyaz kenarlı bulutların yaklaşık uzunluğu 65 kilometreyi buluyor. Gezegendeki yıldırımlar, Dünya'daki en büyük şimşeklerden üç kat daha fazla enerji açığa çıkarıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal