Jorge Jesus Benfica'dan neden ayrıldı? Jorge Jesus Benfica’yı neden bıraktı? Jorge Jesus biyografisi

Fenerbahçe’nin 2022-2023 sezonu için teknik direktör araştırmaları sona erdi. Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu. Portekizli teknik direktör takım ile tam 3 milyon Euro’ya bir yıllık anlaşma imzaladı. Peki, Jorge Jesus Benfica'dan neden ayrıldı? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

02.06.2022-15:32 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-17:44) Jorge Jesus Benfica'dan neden ayrıldı? Jorge Jesus Benfica’yı neden bıraktı? Jorge Jesus biyografisi

Jorge Jesus, yeni sezonda Fenerbahçe’nin teknik direktörü olarak anlaşma imzaladı. Fenerbahçe tarafından yapılan açıklamada Jesus’un 3 milyon Euro’ya anlaşma sağladığı açıklandı. Futbol severler Portekizli teknik direktörün neden BEnfica’dan ayrıldığı merak konusu oldu. Peki, Jorge Jesus Benfica'dan neden ayrıldı? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Jorge Jesus Benfica'dan neden ayrıldı?

24 Temmuz 1954’de Portekiz’in Amadora kentinde dünyaya gelen Jorge Jesus, bir dönem futbolcu olarak sahalarda yer aldı. Tam ismi Jorge Fernando Pinheiro de Jesus olan teknik adam, ilk futbol kariyerine Portekiz takımlarından Sporting Lizbon'da forma giyerek başladı.

16 yıllık bir futbol tecrübesi olan Jesus, Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi takımların forma giydi. Futbolcu olduğu dönemde istediği performansı yakalayamayan futbolcu genelde yedek kulübesinde yer aldı. 16 yılda toplam160 maçta forma giyen Jesus, 1989 yılında futbol kariyerini sonlandırdı.

Portekiz'de alt seviyede yer alan takımlarla çalışan Jesus, 2008 yılında göreve başladığı Braga'daki performansı ile çok konuşuldu. Braga ile toplam 47 maça çıkan Jesus, 23 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyet aldı.

Jorge Jesus Kimdir

Düşük bütçeli bir takım olsa da adından söz ettiren Braga, Lig’i beşincilik ile sonlandırdı. Daha sonra ülkede köklü takımlardan biri olan Benfica'nın başına geçen teknik adam, tam 6 yıl takım ile birlikte çalışmalarını sürdürdü. Bu süreçte 3 şampiyonluk yaşayan takım, 5 Portekiz Kupası, Portekiz Süper Kupası’nı kazandı. Ayrıca Jesus, Benfica'yı 2012-2013 sezonunda da Avrupa’da final takımları arasında oynatmayı başardı.

Fianal öncesinde rövanş maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Benfica, ilk maçta 1-0 kaybetmiş olsa da ikinci maçta3-1 kazanarak finale adını yazdırdı. Maçta ilk gol Egemen Korkmaz ile kazanılırken Baroni'nin kaçırdığı penaltı ekran başındaki herkesi üzdü. Sezonu kazan takım ise Chelsea oldu.

Efsaneler arasına ismini yazdıran Jesus, Benfica'da 21 maçta 227 galibiyet, 47 mağlubiyet ve 47 beraberlik aldı. 2015 yılında herkesi şaşırtan bir karar ile Sporting Lizbon'na geçiş yaptı. Benfica’dan neden ayrıldığı merak edilirken teknik adamın Benfica’nın borçları nedeniyle ücretinde bir indirim yapılmasının teklif edildi.Ancak teknik adamın bu teklifi kabul etmeyerek Sporting Lizbon’da daha yüksek bir ücretle anlaşma imzaladı.

Bu karar sonrasında iki takım arasında ciddi gerginlikler de yaşandı. Sporting, Jesus'u Twitter sayfası üzerinden "Evine hoşgeldin Jorge Jesus" yazılı bir fotoğrafla kutlama yaptı. Hayatında yeni bir dönem başladığını ifade eden Jesus, yoluna Lizbon ile devam etti.

Jorge Jesus Neden Benfica'dan Ayrıldı

Sporting'de ligi 1 kez 2., 2 kez de 3. bitiren Jorge Jesus, başkent ekibine 1 Portekiz Kupası, 1 Portekiz Süper Kupası kazandırdı. Benfica'da ligde yaşadığı başarıyı Sporting'e taşıyamayan Jesus, geçirdiği 3 yılın ardından Al Hilal'e anlaştı.

Suudi Arabistanlı ekip Jesus, ile parlama dönemi yaşadı. Çıktığı 20 maçta 15 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyet alan Al Hilal'de1 Süper Kupa kazandı. Daha sonra Brezilya ekibi Flamengo ile anlaşma sağlayan Jesus, bir sürede burada teknik direktörlük yaptı.

Jorge Jesus, Flamengo'ya Copa Libertadores, Brezilya Ligi Şampiyonluğu, Brezilya Süper Kupası, Guanabara Kupası ve Recopa Sudamericana'yı kazandırdı. Daha sonra ani bir kararlar Benfica’ya dönen teknik adam 1.5 sene kaldığı takımda başarılı bir sezon sürdüremedi. BU dönemde çıktığı maçlardan 53 galibiyet, 16 beraberlik ve 14 mağlubiyet alarak sezonu tamamladı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal