Jokey Özcan Yıldırım kimdir? Secret Power jokeyi Özcan Yıldırım kaç yaşında, nereli?

96. Gazi Koşusu öncesi yapılan 67. Kısrak Koşusu'na jokey Özcan Yıldırım Secret Power ile damga vurdu. Yarışlar sonrası jokey Özcan Yıldırım’ın kim olduğu araştırılmaya başlandı. 67. Kısrak Koşusu’nun kazananı jokey Özcan Yıldırım kimdir? Nerelidir ve kaç yaşında? İşte Özcan Yıldırım hakkında merak edilenler…

24.06.2022-16:32 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-16:59) Jokey Özcan Yıldırım kimdir? Secret Power jokeyi Özcan Yıldırım kaç yaşında, nereli?

96. Gazi Koşusu öncesinde düzenlenen 67. Kısrak Koşusu’nda Emrah Karamazı'nın sahibi olduğu Secret Power (Native Khan - Fleeting Mirage / Afleet Alex) jokeyi Özcan Yıldırım ile birlikte birinci oldu. 3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının yarıştığı Kısrak Koşusu yarışları 5 Haziran Pazar günü başladı. Gazi Koşusu öncesi son viraj olan Kısrak Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromunda yapıldı. Gazi Koşusu öncesinde güçlerini sınayan 3 yaşlı safkan İngiliz tayı, 2100 metre çim pistte mücadele etti. Yarışları Emrah Karamazı'nın sahibi olduğu Secret Power ve jokeyi Özcan Yıldırım kazandı. 67. Kısrak Koşusunda ilk sıraya Secret Power yerleşirken onu Karakraliçe ikinci sırada, Splendid üçüncü sırada, Mucize Kız dördüncü sırada, Snow Bird ise beşinci sırada takip etti. 

Yarışlar sonrası kazanan safkan tayın sahibi adına Ece Karamazı Turan'a, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce tarafından kupa verildi. 

Jokey Özcan Yıldırım

Jokey Özcan Yıldırım kimdir?

Özcan Yıldırım, 1985 yılında Siirt’te doğdu. 14 çocuklu bir ailenin üyesi olan Yıldırım, 8 yıllık zorunlu ilk ve orta öğrenimini dışarıdan okuyarak tamamladı. Adana’da kondisyonerlik yapan eniştesi Sadık Akın’ın sayesinde atlarla tanıştı. 

Atlarla tanışan ve onları çok seven Yıldırım, hipodromlara gelip gitmiş ve yarış bültenleri satmıştır. Hipodromlarda takılan ve burada kendini sevdiren Yıldırım, burada yedekçi olmuş ve atlara binek yapmaya başlamıştır. Atlara sevgisi daha da artan Özcan Yıldırım, 2000 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezine kayıt yaptırmıştır. Daha sonra 2001 yılında İrlanda Kildare Eğitim Merkezi'ne eğitim almaya gönderilen Yıldırım, 2002 yılında eğitimlerini tamamlayarak mezun olur.

Özcan Yıldırım

Daha sonra Türkiye’ye dönen ve birçok yarışta jokey olarak başarılara imza atan jokey Özcan Yıldırım, son olarak, 67. Kısrak Koşusu’nda yer almış ve burada jokeyi olduğu safkan tay Secret Power ile birincilik elde etmiştir.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal