Johnson & Johnson'a Milyar Dolarlık Ceza Verildi

ABD'li ilaç üreticisi Johnson & Johnson'ın bebek pudrasında kansere yol açan madde kullanmasından dolayı aldığı 2,1 milyar dolarlık ceza verildi.

02.06.2021-01:55 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-01:55) Johnson & Johnson'a Milyar Dolarlık Ceza Verildi

ABD'li ilaç üreticisi Johnson & Johnson'ın bebek pudrasında asbest kullandığına ilişkin aldığı 2,1 milyar dolarlık ceza, temyiz mahkemesi tarafından onaylandı.

Bebek bakımı ürünleri dünyanın her yerine satılan firmaya, kansere sebep olan asbest maddesi ile karıştırılmış talk bazlı bebek pudrası sebebi ile daha önce Missouri'nin St. Louis Mahkemesinin verdiği 2,1 milyar dolarlık ceza, temyiz mahkemesi tarafından da onandı.

Temyiz mahkemesi, firmanın, St. Louis jürisinin 2018 yılında pudra ürününün 20 kadında yumurtalık kanserine davetiye çıkardığı tespitine dair itirazlarını değerlendirmeyi reddetti.

''ÖZELLİKLE KINANACAK DAVRANIŞLAR''

St. Louis davasının yargıcı olan Rex Burlison, Johnson & Johnson'ın pazarlama usullerine ilişkin "özellikle kınanacak davranışlar" da bulunduğunu, "bebekleri için ebeveynlere satmayı amaçladıkları ürünlerde asbestin varlığını ve zararını bildiği halde, bu ürünlerin güvenilirliği hakkında onlarca yıldır yanlış bilgilendirme yaptığı" neticesine varmıştı.

Pfizer ve Moderna ile birlikte Johnson & Johnson, ABD'de koronavirüs aşısı onay alan ilaç firmaları arasında bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal