Johnny Deep, Suud Kralı Selman ile sağlam bir dostluk kurdu: Krala Kaşıkçı cinayetini sordu!

Hollywood yıldızı, Amerikalı oyuncu Johnny Depp için inanılmaz bir iddia konuşuluyor. Söylenenlere göre Depp, Suudi Arabistan'ın "Kültür Elçisi" olmayı değerlendirdiği kulaktan kulağa konuşuluyor. Özel davetlerle Suudi Arabistan’da uğrak yeri haline getiren ünlü aktör, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la da sağlam bir arkadaşlık bağı oluşturduğu belirtiliyor. Üstelik Veliaht Prens'e, "Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğunu" sorabildiği öne sürülüyor.

24.02.2024-17:38 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-17:38) Johnny Deep, Suud Kralı Selman ile sağlam bir dostluk kurdu: Krala Kaşıkçı cinayetini sordu!

Konuşulanlara göre dünyaca ünlü oyuncu Johnny Depp ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yakın bir arkadaşlık bağı kurduğu konuşuluyor. Depp'in rekor bir sözleşmeyle Suudi Arabistan'ın Kültür Elçisi olabileceği de konuşulanlar arasında işte detaylar…

Selman’ın kuzeni Depp’le tanıştırdı!

Popüler kültür dergisi Vanity Fair, iki güçlü isim arasındaki dikkat çeken dostluğu yazdı. Haberdeki yazıya göre Depp, son bir yıl içinde, 7 haftadan fazla bir süre Suudi Arabistan'da vakit geçirdi. Kraliyet saraylarında kaldı, ülkeyi yat ve helikopterle gezdi. Hatta şöyle de konuşuluyor, Prens'in özel uçağıyla Londra'da bir konsere gitti ve geri döndü.  Suudi Arabistan'ın Kültür Bakanı olan, Muhammed bin Selman'ın kuzeni Prens Badr bin Farhan Al Saud aracılığıyla tanıştığı belirtiliyor.

Cemal Kaşıkçı Cinayeti!

Johnny depp ve Veliaht prens muhammed selman dostluğu

Söylenenlere göre, ikili arasındaki arkadaşlık o kadar ilerledi ki, Johnny Depp'in Veliaht Prens'e, "Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğunu" sorabildiği iddia edildi. Prens, Depp'in sorusunu rahatlıkla cevapladığı belirtilirken, Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın düşmanlarıyla birlikte çalışan bir casus olduğunu söyledi. Prens Selman, Kaşıkçı hakkında yalnızca gözaltı emri verdiğini ancak bu talimatın, Kaşıkçı'nın öldürülmesi halinde kendisinin mutlu olacağına inanan bazı Suudi yetkililer tarafından yanlış anlaşıldığını iddia etti. Cinayet emri vermediğini dile getiren Prens Selman, yine de sorumluluğu üstlendiğini sözlerine ekledi.

Kültürel devrim yaşanıyor!

Dergiye konuşan Johnny Depp ise Suudi Arabistan deneyimi hakkında konuştu. Önceleri Suudi Arabistan hakkında pek bilgisi olmadığını söyleyen Depp, "Ancak sonra orada yaşanan kültürel devrimi birinci elden tecrübe ettim" şeklinde konuştu.

Sadece petrole bağımlı kalmak istemiyor

Amerikalı yıldızın, Suudi Arabistan'ın "kültürel rönesansını" tanıtmak için yıllık 7 basamaklı bir sözleşmeyi değerlendirdiği ifade edilirken gözlemler sonucu Suudi Arabistan, birçok alanda adımlar atmaya devam ediyor. Öncü olarak Prens Selman'ın "Vizyon 2030" hedefleri kapsamında, madencilikten gayrimenkule, spordan turizme kadar pek çok alanda yüklü yatırımlar yapıyor. Riyad yönetimi, yeni gelir kaynakları ile petrole olan bağımlılığı ortadan kaldırması hedefliyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal