Joe Biden'a Çin'den Yeni Görev Tebriği

Pekin'den gelen açıklamada, Amerikan halkının seçimine saygı duyulduğu belirtildi. Biden ile yardımcısı Kamala Harris'in seçilmesi tebrik edildi.

13.11.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-14:29) Joe Biden'a Çin'den Yeni Görev Tebriği
ABD'nin 46. başkanı olan Joe Biden'a kutlamalar gelmeye devam ederken, son tebrik Çin'den geldi.

Donald Trump zamanında başta ticaret savaşları olarak farklı meselelerde Washington idaresiyle gergin günler yaşayan Pekin, ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'ı kutladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Vekili Vang Vınbin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Amerikan halkının tercihine saygı duyuyoruz. Bay Biden'ı ve (başkan yardımcılığı için yarışan ortağı) Bayan (Kamala) Harris'i kutluyoruz.'

ABD medyası, Çin'in açıklamasının Joe Biden'ın Japonya, Avustralya ve Güney Kore ile konuşmasından 24 saat sonra yapılması ilgi çekti.

Washington Post, Japonya, Avustralya ve Güney Kore'nin 'Pekin'in artan bölgesel nüfuzunu değişen derecelerde endişeyle izleyen ABD müttefikleri' olduğunu belirtti.

Vang, kutlama açıklamasının geç yapılmasıyla ilgili bir ifade kullanmazken, 'sonucun, ABD yasaları ve usullerine göre tasdik edileceğini' belirtti.

Çin ile Rusya, başkan seçilen Joe Biden'ı önceki hafta tebrik etmekten geri durmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Pekin ile teknoloji, ticaret ve güvenlik meselelerinde oluşan gerilimlerle ilgili ABD politikasında farklılık yapması öngörülüyor.

Çin devletinin, Washington ile Joe Biden idaresi altında daha sakin münasebetler hususumda ihtiyatlı bir pozitiflik gösterdiğini belirtiliyor.

BİDEN GÖREBVE 2021 OCAK'TA BAŞLAYACAK

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım tarihinde yapılan başkanlık seçiminin neticeleriyle ilgili tartışmalar devam ederken, resmi olmayan neticelere bakıldığında, 290 delegede oy çokluğu elde ederek seçimleri kazanan Joe Biden'ın, 20 Ocak 2021 tarihinde başkan koltuğuna oturması tahmin ediliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal