Joe Biden Açıklama Yapıyor

ABD'de 3 Kasım 2020 tarihinde Donald Trump'a karşı zafer kazanan ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın yemin töreni başlayacak. Demokrat Parti Adayı Joe Biden, Kongre Binası'na gelerek gerçekleştireceği yemin sonrasında ABD'nin 46. Başkanı olacak.

20.01.2021-18:55 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-20:03) Joe Biden Açıklama Yapıyor

Bütün dünyanın gözü Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yemin töreninde. Ülkede 6 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Kongre Binası baskınının ardından gerilim yaşanırken, ABD'nin yeni başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı seçilen ilk kadın ve ilk siyahi olarak tarihe geçen Kamala Harris de Biden ile birlikte yemin edecek.

'İŞTE BÜTÜN GELİŞMELER'

'JOE BİDEN'IN AÇIKLAMALARI'

Değerli konuklar, ABD vatandaşları, bugün ABD'nin günü, tarihe geçecek bir gün. ABD yıllardır her zaman bir potada sınanmıştır ve bu sınamaların üstesinden gelmiştir. Bugün de demokrasinin zaferini görüyoruz. Halkın iradesi dinlenmiş ve demokrasinin bir kez daha değerli olduğu görülmüştür. Bugün dostlarım, demokrasi kazanmıştır. Biz ulus olarak birleştik, barışçıl yetki transferini yüzyıllardır yaptığımız gibi başardık. Her iki partiden seleflerime teşekkür etmek istiyorum. Anayasamızın dayanıklılığının ne kadar güçlü olduğunun farkındayım. Başkan Carter da bunun farkında. Kendisiyle telefonda görüştüm. Yaptığı hizmetlerden dolayı selamlıyorum. İlk kez Bush'un ettiği yemini ettim. ABD'nin hikayesi birey olarak bağlı değildir. Bu hepimizin hikayesidir. Bu çok büyük bir ulus. Biz iyi insanlarız. Savaşta ve barışta o kadar çok ilerleme sağladık ki. Ama yine de ilerlememiz gereken çok yol var. Tahmin etmemiz gereken çok fazla şey var. Tarihimizde birçok dönem bu kadar zor değildi. Belki de tarihimizin en zor dönemini yaşıyoruz. Virüs gizlice can almaya devam ediyor. 1. ve 2. dünya savaşlarına göre belki de daha fazla insan hayatını kaybetti. Bu adalet arayışı artık geriye atılmayacak. Hayatta kalma çığlığı gelirken artık dünyanın daha da erlemeyeceğini gördük bazı şeylerin. Bir demokraside en zor olan şeye, yani birliğe ihtiyacımız var. Ben de tüm ruhumla burayım.

ABD'yi birleştirmek için tüm ABD'lilerden bana katılmasını istiyorum. Sağlık hizmetlerini hepimiz için ücretsiz hale getirip, adaletsizliği ortadan kaldırıp ABD'yi yeniden barışın birleştirici gücü yapabiliriz. Sürekli devam eden bu savaşta galibiyet garanti değildir. Dünya savaşlarında, 11 Eylül'de, bütün mücadelelerimizde iyilik kazanmıştır.

 

19.49 Joe Biden yemin ederek ABD'nin 54. Başkanı oldu.

19.41 Başkan Yardımcı Kamala Harris yemin ediyor.

19.35 Joe Biden'ın yemin töreni gerçekleştiriliyor. ABD'li şarkıcı Lady Gaga ABD Ulusal Marşı'nı seslendirdi.

6 Ocak tarihinde Başkan Donald Trump'ın gerçekleştirdiği miting sonrasında ABD Kongre Binası basılmış, dünya gündemini sarsan olaylarda toplam 5 kişi hayatını kaybetmişti. Aynı olayların çıkmasını istemeyen ABD'li yetkililer 25 bin Ulusal Muhafız askerini başkent Washington DC'de konuşlandırmıştı.

'BİDEN KONGRE BİNASINA GELDİ'

Yemin töreninin Türkiye saatiyle saat 20.00'da başlaması beklenirken, Joe Biden başkanlık yeminini edeceği Kongre binasına geldi. Biden'ın yanında yardımcısı Kamala Harris ve eşi Jill Biden da vardı.

'BAŞKENTTE BOMBA ALARMI'

Yemin töreni öncesinde alınan bomba ihbarı üzerine Yüksek Mahkeme'nin boşaltıldığı belirtilirken,  bölgede Ulusal Muhafız sayısının arttırıldığı belirtiliyor.

ABD Yüksek Mahkemesi, ABD'nin 46'ncı Başkanı Joe Biden'ın yemin edeceği Kongre binasının karşısında bulunuyor.

'JOE BİDEN'DAN İLK PAYLAŞIM'

ABD'nin 46. başkanı Joe Biden, göreve başlayacağı ilk gününde sosyal medya hesabından paylaşımda bulundU.
Biden, Twitter hesabından, "Amerika'da yeni bir gün" diye yazdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal