Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş: “Ege'de deprem tehlikesi arttı!"

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Muğla açıklarında meydana gelen depremin ardından Ege'de deprem tehlikesinin arttığına dair uyarılarda bulundu. Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Girit-Rodos dalma-batma zonunun kuzeye aktardığı stresin Muğla ve çevresindeki fayları gerdiğini belirterek, Batı Anadolu deprem kümesinin büyümesini tetiklediğini ifade etti.

08.03.2024-13:19 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-17:04)

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında gerçekleşen depremle ilgili olarak, Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre sabah saat 07.27'de 4,6 büyüklüğünde bir Deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünün 4,4 olduğu belirtildi. Deprem, bölgede endişeye yol açtı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin ardından sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Bektaş, Ege Bölgesi'nde deprem tehlikesinin arttığına vurgu yaparak, bölgedeki fay hatlarında gerilimin arttığını belirtti.

Bektaş: "Ege'de deprem tehlikesi dünden daha fazla" 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında gerçekleşen depremin ardından sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Bektaş, Ege Bölgesi'nde deprem tehlikesinin arttığına vurgu yaparak, bölgedeki fay hatlarında gerilimin arttığını belirtti. Ayrıca, Girit-Rodos dalma-batma zonundan kaynaklanan büyük gerilmelerin Muğla ve çevresindeki fayları sürekli olarak gerdiğini ve bu durumun Batı Anadolu deprem kümesinin daha da büyümesine neden olduğunu ifade etti. Depremle ilgili olarak bölgede ve ilgili yerel yönetimlerde gerekli önlemlerin alınması önem arz etmektedir.

KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'ın açıklamalarına göre, son bir yıl içinde Girit-Rodos dalma-batma zonunun kuzeye doğru aktardığı stres, Ege Bölgesi'ndeki deprem riskini artırmaktadır. Bektaş, "Ege'de deprem tehlikesi dünden daha fazla" ifadesiyle bölge halkını ve yetkilileri olası büyük depremlere karşı dikkatli olmaya çağırmaktadır. Bu açıklamalar, deprem riski altındaki bölgelerde alınacak önlemlerin önemini vurgulamaktadır.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal