Jen Psaki: Biden'ın Sorumluluğu ABD'nin Çıkarını Korumaktır

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 'Siber saldırıları durdurmak için Rusya'nın oynayabileceği roller olduğuna inanıyoruz" dedi.

03.06.2021-00:27 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-01:23) Jen Psaki: Biden'ın Sorumluluğu ABD'nin Çıkarını Korumaktır

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, "İran'ın nükleer silahlanmasını önlemek için gerekirse ABD'yle sürtüşürüz" ifadelerini kullanan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kendi duruşu olduğunu söyledi. Psaki, "İran ile nükleer anlaşma konusunda duruşumuz değişmedi" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray'da gerçekleştirilen günlük basın toplantısında gündem konularını ele aldı ve gazetecilerin kendisine yönelttiği sorulara cevap  verdi.

ABD'nin en büyük et üreticisi olan JBA'ya yapılan siber saldırılara dikkat çeken Psaki, bu durumun ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapacağı ikili görüşmede ele alınacağını söyledi.

''RUSYA'YI İNSAN HAKLARI REHBERİ OLARAK KULLANMAMALIYIZ"

Özel sektöre dair fidye yazılımlarla yapılan siber saldırılar hakkında Biden'ın hızlı bir şeklide stratejik inceleme süreci başlattığının altını çizen Psaki, "Bu saldırıları durdurmak için Rusya'nın oynayabileceği roller olduğuna inanıyoruz" dedi.

Psaki, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 6 Ocak Kongre baskınının insan hakları bağlamında görüşülmesi teklifine de tepki göstererek "Biz Rusya'yı insan hakları rehberi olarak kullanamayız" şeklinde ifadeler kullandı.

''BİDEN'İN SORUMLULUĞU ABD ÇIKARLARINA GÖRE HAREKET ETMEKTİR''

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemek adına ABD'yle gerginliği bile göze alacakları açıklamasına da cevap veren Psaki, "Bu açıklamalar Netanyahu'nun kendi pozisyonudur. Bizim ve Başkan Biden'ın sorumluluğu ise ABD'nin çıkarına göre hareket etmektir" şeklinde konuştu.

Psaki, Donald Trump yönetiminin İran ile nükleer anlaşmadan çekilmesi ile bu ülkenin nükleer kapasitesine dair "görünürlüğü" kaybettiklerinin vurguladı.

''İRAN İLE NÜKLEER ANLAŞMA KONUSUNDA DURUŞUMUZ DEĞİŞMEDİ''

"İran ile diplomatik anlaşma yaparak, bu görünürlüğü tekrar kazanmak istiyoruz. İsrail'i son yıllarda yaptığımız gibi bilgilendirmeye devam edeceğiz, ancak İran ile nükleer anlaşma konusunda duruşumuz değişmedi."

İsrail'in ABD'den 1 milyar dolarlık yardım talebinde bulunması konusuna da değinen Psaki, "İsrail hükümetine güvenlik yardımları konusunda duruşumuzun değişmediğini bildirmiştik. Filistinlilere de insani yardımı devam ettireceğiz. Yeni talep konusunda bir değerlendirmem yok" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal