Japonya'dan Flaş Karar: Pfizer Üretimi Kovid-19 Haplarına Kullanım İzni!

Japonya'da Sağlık Bakanlığı, Pfizer üretimi Kovid-19 ilacı Paxlovid'e acil kullanım izni verdi. İşte detaylar...

11.02.2022-15:43 - (Son Güncelleme: 11.02.2022-15:47) Japonya'dan Flaş Karar: Pfizer Üretimi Kovid-19 Haplarına Kullanım İzni!

Koronavirüs pandemisi yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. Çok sayıda varyantı çıkan koronavirüsün, son zamanlarda çıkan 'Omicron' varyantı virüsün yayılım hızını oldukça artırdı. Bu hastalığa çare bulmak için bilim insanları uzun süre boyunca çalıştı ve aşı çıkarmayı başardılar. Son zamanlarda ise yine bilim insanları tarafından geliştirilen koronavirüs için haplar gündeme geldi. Şimdi ise Sağlık Bakanlığı, bünyesindeki Covid-19 Danışman Heyetinin tavsiye kararı sonrası, Pfizer'ın ağız yollu alınan Paxlovid haplarına onay verdi.


BU İLAÇ HAFİF SEMPTOM GÖSTERENLER İÇİN KULLANIMA SUNULACAK

Nirmatrelvir ve ritonavir ilaçlarının kombinasyonundan oluşan Paxlovid ilacı hafif semptom gösteren hastalarda kullanılacak.Kyodo ajansı Japon hükümetinin ilk süreçte 40 bin kişiye yetecek kadar Paxlovid tedarik edeceğini söyledi. Sağlık Bakanı Goto Şigeyuki, sağlık kurumlarına ilk teslimatların hafta başında başlayacağını söyledi. Paxlovid, Japonya'da resmen kullanım izni alan ikinci ilaç olarak kayda geçti. Bakanlık, Aralık 2021'de Merck & Co. üretimi ağız yollu tüketilen 'molnupiravir' ilacına resmi kullanım onayı vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal