14.06.2022-14:53 (Son Güncelleme:02.06.2023-14:28)


1

Japonya’nın bazı okulları erkekleri tahrik edebilir nedeniyle kız öğrencilere belli yasaklar koyuyor. Kara Kurallar (Buraku Kosoku) olarak bilinen sert kurallar Japonya eğitim sisteminin başlangıcından beri var.



2

Bu kuralların uygulandığı okullarda kız öğrencilerin saç şeklinden, çorap ve etek uzunluğuna hatta öyle ki iç çamaşır rengine kadar bir sürü kural var.



3

Japonya, okullarda yaşanan şiddet olaylarını azaltmak için 1970 ve 1980'lerde bu kuralları daha kısıtlayıcı hale getirdi.



4

Yapılan araştırmalara göre Fukuoka prefektörlüğünde bağlı her 10 okuldan 1’inde bu saç stili hala daha yasak!



5

Konuyla ilgili ABD’li haber sitesi Vice’a konuşan eski Japon öğretmen Motoki Sugiyama, Shizuoka prefektörlüğünde bu yasakları uygulayan 5 okulda çalıştığını belirtti. Ayrıca Sugiyama;



6

“Erkeklerin kızlara bakmasından endişeleniyorlar. Bu kurallara hep tepki gösterdim. Ancak eleştiri eksikliği ve çok normalleştiği için, öğrencilerin bu kuralları kabul etmekten başka şansı yok” dedi.



7

Öğrencilerden ve velilerden bu yasakla ilgili geçtiğimiz sene büyük bir şikayet geldi ve yasanın gözden geçirilmesi istendi. Fakat çoğu okul tarafından bu istek kabul edilmedi.



8

Fakat kuralları esneten okullar da oldu. Kagoshima prefektörlüğündeki Hosoyamada Ortaokulu'nda görevli bir kişi beyaz renk iç çamaşırı zorunluluğunu kaldırdıklarını fakat atkuyruğu yasağını devam ettirdiklerini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR