Japonya'da Karantina Altına Alınan Yolcu Gemisinde 10 Şahışta Coronavirüs Tespit Edildi

Japonya'da, Çin'in Vuhan şehrinde meydana gelen yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle karantina altına alınan yolcu gemisinde 10 kişide salgına rastlandı.

05.02.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-11:42) Japonya'da Karantina Altına Alınan Yolcu Gemisinde 10 Şahışta Coronavirüs Tespit Edildi

Kyodo'da bulunan habere bakıldığında, Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, gerçekleştridiği basın görüşmesinde, Yokohama Limanı’nda dün karantina altına alınan 3 bin 711 şahısın olduğu yolcu gemisindeki 10 şahışta yeni tip coronavirüs (2019-nCoV) saptandığı duyuruldu.

ÇİN'DE YENİ TÜR CORONOVİRÜSTEN HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 491’E ULAŞTI.

Yaşları 50 ile 80 arasında olan 10 yolcunun hastanede iyileştirmeye alındığını ifade eden Kato, virüsün dağılmasını durdurmak için gereken tedbirleri almayı sürdüreceklerini belirtti.

Japonya'nın Başkenti etrafındaki Yokohama Limanı'na yakınlaşan yolcu gemisi, daha evvel gemide yoculuk yapan Hong Konglu bir yolcuda coronavirüse karşılaşmanın akabinde dün karantina altına alınmıştı.

Çin'de yeni tür coronavirüs salgını sebebiyle ölü miktarı 491’e, virüs tanısı konulanların miktarı ise 24 bin 324’e ulaştı. Bugüne dek Çin hariç Filipinler’de bir kişi coronavirüsten hayatını kaybetti.

YENİ TÜR CORONAVİRÜS

Yeni tür coronavirüs, başta Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde 12 Aralık'ta saptanmıştı. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta şehirdeki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile münasebeti olan 27 şahışta da "gizemli" hastalıkla karşılaşıldığını belirtmiş ve pazarı kapamıştı.

Virüsün kısa zamanda Vuhan'dan diğer şehirlere ve eyaletlere dağılması sebebiyle 22 Ocak'tan bu güne başta Vuhan olmak kaydıyla Hubey eyaletine bağımlı 17 şehirde toplu ulaşım kesilmişti. Şehirlerin nüfusu neredeyse 50 milyon .

Salgın sebebiyle fazla miktarda hava yolu şirketi Çin'e uçuşlarını ertelemişti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, 3 Şubat’taki konuşmasında, Çin dışında 23 ülkede 151 coronavirüs salgınıyla karşılaşıldığnı ifade etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal