Japonya'da Covid-19'dan Yeni 26 Ölüm

Japonya’da virüs kaynaklı 26 can kaybı daha yaşanmasıyla toplam yaşamını yitiren kişi sayısı 838'e çıktı.

23.05.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-16:05) Japonya'da Covid-19'dan Yeni 26 Ölüm

Japonya’da virüs kaynaklı 26 can kaybı daha yaşanmasıyla toplam yaşamını yitiren kişi sayısı 838'e çıktı.

Coronavirüse karşı alınan tedbirler çerçevesinde uygulanan OHAL’e aşamalı bir şekilde son veren Japonya'da bir günde 26 yeni can kaybı yaşandı.

Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin bilgilerine göre, 26 hastanın daha vefat etmesiyle, ülkedeki yeni tip coronavirüs kaynaklı can kaybı 838'e çıktı. Daha önce karantina altına alınan Diamond Princess isimli geminin yolcularından yaşamını yitiren 13 kişi dışında ülke çapında yaşamını yitirenlerin sayısı 825'e yükselmiş oldu.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Dün 3 kişide coronavirüs tespit edilmesiyle 2 aydan beri en az vakaya rastlanan başkent Tokyo’da bugün 8 kişide daha virüse rastlandı. Böylelikle ülkede Diamond Princess’teki 712 yolcu ve mürettebatla birlikte vaka sayısı 17 bin 281'e çıktı.

OHAL MERAK KONUSU

Sadece Tokyo dahil olmak üzere ülkenin 5 eyaletinde uygulanan olağanüstü halin hafta başında kaldırılacağı öngörülürken, bahsi geçen eyaletlerin bahsi geçen karar için gerekli olduğu kaydedilen "Her 100 bin kişiye 0.5'in altında vaka sayısı" şartını karşılayıp karşılamadığı da hafta başında belli olacak.

SON 5 EYALET

Daha önce 39 eyalete olağanüstü uygulamasını azalan vaka sayısı nedeniyle bitiren hükümet, Hokkaido, Tokyo, Chiba, Kanagawa, Saitama, Kyoto, Osaka ve Hyogo'da ise OHAL’in süreceğini açıklamıştı. Yeni bir kararla da sadece Tokyo, Saitama, Chiba, Kanagawa ve Hokkaido'da olağanüstü hal uygulanacağı duyurulmuştu. Hükümetten gelen açıklamada son 5 eyalette de OHAL’i sonlandırmak için gerekli kararın pazartesi alınacağı kaydedilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal