Japonya ve ABD ortak savunma planı geliştiriyor

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi ve ABD’li mevkidaşı Mark Esper, Tokyo’nun kurulumunu askıya aldığı ABD üretimi Aegis Ashore füze savunma sistemine alternatif bulunması için çalışmalar başladı.

09.10.2020-13:19 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-13:12) Japonya ve ABD ortak savunma planı geliştiriyor

Kuzey Kore’nin nükleer füze tehditlerine karşı Japonya’ya konuşlandırılacağı duyurulan ABD üretimi Aegis Ashore füze sisteminin kurulum sürecinin askıya alınmasının ardından, Japonya ile ABD yetkilileri arasında kritik bir ikili görüşme gerçekleştirdi.

Japonya hükümetinden yapılan açıklamada, Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi’nin bugün ABD’li mevkidaşı Mark Esper ile telefonda görüştüğü açıklandı. İkilinin Aegis Ashore füze savunma sistemine alternatif bir sistem üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldığı belirtilirken, Kishi gazetecilere verdiği demeçte Esper’e Tokyo’nun bu yılın sonuna kadar yedek bir planı uygulamaya koymak üzere çalıştığını söyledi.

YENİ PLAN ZİRVE

Dönemin Japonya Savunma Bakanı Taro Kono 15 Haziran’da yaptığı açıklamada daha önce Kuzey Kore’nin nükleer füze tehdidine karşı ülkeye konuşlandırılacağı duyurulan ABD üretimi Aegis Ashore füze sisteminin kurulum sürecinin askıya alınacağını açıklamıştı. Kararın gerekçesi olarak ise finansal ve teknik zorlukları göstermişti. ABD Hint-Pasifik güvenlik işlerinden sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Vekili David Helvey ise Japon hükümetinin uygun maliyetli bir seçenek belirlemek için programın bazı teknik yönlerini gözden geçirdiğini belirterek görüşmelerin devam ettiğini söylemişti. ABD Füze Savunma Ajansı MDA Direktörü John Hill de Tokyo’nun konuya dair atılacak adıma güvenlik konseyi düzeyinde karar vermeye çalıştığını hatırlatarak masada farklı seçenekler olduğunu ifade etmiş yeni planın bize katkıları çok olumlu yönde olacak dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal