Japonya Tayvan'a Aşı Yardımı Yaptı

Japonya hükümeti Tayvan’a 1.24 milyon dozluk aşı yolladı.

04.06.2021-22:39 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-22:39) Japonya Tayvan'a  Aşı Yardımı Yaptı

Kovid-19 salgını kapsamında aşılama programı tüm dünyada devam ediyor. Gelişmiş ülkeler riskli olmayan grupları bile aşılamaya başladı. Bunun yanında gelişmemiş ülkeler hala aşı sıkıntısı çekiyor. 

Kovid-19 salgını kapsamında başlatılan aşı kampanyası tüm ülkelere yayıldı. Fakat bazı ülkeler hala aşı tedarik sağlanma konusunda sıkıntı çekiyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü, tüm gelişmiş ülkeleri aşı paylaşımı konusunda uyardı. DSÖ, gelişmiş ülkelerin diğer ülkelere aşı yollanması konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Bunun üzerine Japonya hükümeti Tayvan’a aşı yolladı. 1.24 milyon dozluk AstraZeneca üretimi Covid-19 aşısının bugün Tayvan’a ulaştığı bildirildi. Daha önce de Tayvan’a  "Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı" (COVAX) aracılığıyla aşı göndermeyi planlayan Japonya sevkiyatın aksayacağı düşüncesiyle bu kez direkt olarak göndermeyi seçti. 

‘BU TEDARİK DOSTLUĞUMUZA DAYANIYOR’

Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi, 2011 yılında deprem ve tsunami felaketlerinin ardından Taipei'nin Tokyo'ya yardımına atıfta bulunarak, ‘Bu tedarik, Tayvan ile olan önemli ortaklığımıza ve dostluğumuza dayanmaktadır’ dedi. 

TAYVAN ZOR DURUMDA 

Mayıs ayından beri vaka sayılarındaki ciddi artış yaşayan Tayvan’a aşılar teslim edildi. Japonya hükümeti ise aşıları Tayvan’ın zor durumda olduğu için istediği belirtildi. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal