Japonya Dışişleri Bakanı Kono: ABD Zirveden Olumlu Sonuç Beklemiyordu

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, ABD’nin kendilerine, Hanoi’de düzenlenen ikinci ABD-Kuzey Kore zirvesinden önce bu görüşmelerde çok bir ilerleme beklemediklerini söylediklerini açıkladı.

08.03.2019-15:58 - (Son Güncelleme: 08.03.2019-15:53) Japonya Dışişleri Bakanı Kono: ABD Zirveden Olumlu Sonuç Beklemiyordu

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Vietnam’ın başkentinde düzenlenen ikinci ABD-Kuzey Kore zirvesine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vietnam'da gerçekleşen zirvenin herhangi bir uzlaşma sağlanamadan bitmesinin kendilerini de hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Kono, Washington’un, zirve öncesinde Japonya ile gerçekleştirilen temaslarda zirve sonucuna dair olumsuzluğunu belirttiğini aktardı.

'KUZEY KORE ABD'NİN TALEPLERİNİ KABUL ETMELİ'

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un arasında düzenlenen iki günlük zirvede, Kuzey Kore’nin Nyongbyon nükleer tesisinin faaliyetlerinin durdurulması karşılığında ekonomik yaptırımların sonlanmasını talep ettiğini, fakat ABD’nin diğer nükleer tesislerin de kaldırılması gerektiğini öne sürerek Kuzey Kore’nin talebi onaylamadığını hatırlatan Kono, Nyongbyon kompleksinin kapatılmasının eksiksiz bir nükleersizleşme için ilk adım olduğunu belirtti.

Kono, yaptırımların kaldırılmasını ve süreçte ilerleme sağlanmasını istiyorsa, Kuzey Kore hükümetinin bu isteği gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal