Japon gazeteciden, deprem bölgesi hakkında duygulandıran açıklama

Deprem bölgesinde görev yapan Japon gazeteci Yasui, Türk halkının dayanışmasına hayran olduğunu söyleyerek, “Biz buna pek sahip değiliz. Türk insanının bu noktasını takip etmeliyiz” ifadeleri kullandı.

25.02.2023-09:49 - (Son Güncelleme: 25.02.2023-17:20) Japon gazeteciden, deprem bölgesi hakkında duygulandıran açıklama

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu bölgede görev yapan Japon gazeteci Hiromi Yasui, Türk halkının deprem bölgesinde sergilediği dayanışma karşısında hayran kaldığını ifade ederek, "Biz buna pek sahip değiliz. Türk insanının bu noktasını takip etmeliyiz" dedi. Kyodo News muhabiri Hiromi Yasui, Adıyaman’da deprem bölgesindeki izlenimlerini paylaştı.

O da bir depremzede

Türkiye’nin kültürü ve insanlarıyla birlikte sevdiği ülkelerden biri olduğunu belirten Hiromi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yıkıma uğrayan bölgeler için çok üzgün olduğunu ifade etti. Benzer bir deprem 1995’te Japonya’da "Büyük Hanşin Depremi" ile yaşadığını anlatan Hiromi, “Ülkede yaşanan büyük bir sorun, 10-11 şehir etkilendi. Desteği nasıl dağıtacağı da sorun, bu bir sorun ama insanlar birbiriyle çok işbirliği yapıyor. Dayanışma çok güzel. Bir Japon doktor arkadaşım, 2000 Türk doktorun yardım etmek için gönüllü olduğunu söyledi. Biz buna pek sahip değiliz. Türk insanının bu noktasını takip etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Japonya'dan yardım seferberliği

Japonya'dan 27 milyon dolarlık acil yardım

Türkiye, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve Suriye’de de büyük yıkıma nedn olan depremlerin ardından yaralarını sarmaya devam ederken Japonya hükûmetinin bölgeye yardımları sürüyor. Japonya Beş Kabine Sekteri Hirokazu Matsuno,  Türkiye ve Suriye'ye yaklaşık 27 milyon dolarlık acil insani yardım sağlanacağını ifade etti.

Barınak ve yiyecek

Matsuno, yardımların 16 milyonluk kısmının uluslararası kuruluşlar üzerinden sağlandığı, Türkiye ile Suriye’deki depremzedeler barınak, yiyecek ve diğer günlük ihtiyaçların temini için seferber edileceğini belirtti.  Matsuno, Tokyo'nun ayrıca Japon bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla iki ülkeye 4 milyon dolarlık destek sağlayacağı bilgisini paylaşırken, depremden zarar gören bölgelerin yeniden inşasına yardımcı olmak için Türkiye ve Suriye'ye insani desteği sürdüreceğinin altını çizdi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal