Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Türkiye'de 7 üzeri enerji birikti, büyük yıkım olabilir!"

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki son depremlerle ilgili korkutan bir açıklama yaptı. Moriwaki, sabah saatlerinde meydana gelen Gemlik merkezli depremin şiddetinin korkulacak seviyede olmadığını ancak bu tarz depremlerin diğer büyük depremlerin habercisi olabileceğini belirtti.

19.02.2024-17:38 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-17:58) Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Türkiye'de 7 üzeri enerji birikti, büyük yıkım olabilir!"

Moriwaki, özellikle büyük depremlerin beklendiği illeri açıkladı. Açıklamalarına göre, Gemlik merkezli depremin ardından bu bölgelerde artçı depremlerin sık sık yaşanabileceğini ifade etti. Konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu ve büyük bir depremin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Moriwaki, halkın deprem hazırlıklarını artırmaları konusunda uyarılarda bulundu. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, TGRTHaber'e yaptığı açıklamada, Türkiye'deki deprem riskine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. Moriwaki, bölgedeki zeminin yumuşak olduğunu belirtirken, 7'nin üzerinde bir depremin yüksek olasılıkla büyük yıkıma neden olabileceğini ifade etti.

“Büyük depremlerin habercisi olabilir!”

"7'nin üzerinde enerji birikti" diyen Moriwaki, Türkiye'de son 2 yılda tüm fay hatlarında sıralı bir şekilde depremlerin meydana geldiğini açıkladı. Moriwaki, bu biriken enerjinin ortalamada 7'nin üzerinde olduğunu ve bu durumun büyük bir depreme işaret edebileceğini vurgulayarak şu açıklamada bulundu:

"Meydana gelen 3.5 şiddetindeki Gemlik deprem sonrası ara ara Konya, Malatya gibi yerlerde de yaşandı. Korkulacak şiddette olmayan bu depremler diğer depremlerin habercisidir. Güney fay hattı, kuzey fay hattını tetikliyor.Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova civarında 7 üzeri deprem bekleniyor.Bandırma tarafından küçük ancak sık sık depremler meydana geliyor. Bundan yola çıkarak büyük depremin habercisi olacağını söyleyebiliriz."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal