Japon deprem uzmanı Moriwaki'nin ikazı: Türkiye'de deprem olacak yer belli!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kritik bir uyarıda bulunarak, Hatay depreminden sonra olası bir depremin Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında gerçekleşebileceğini belirtti. Moriwaki'nin açıklamaları, Türkiye'nin deprem riski altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

28.05.2024-17:43 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-17:43) Japon deprem uzmanı Moriwaki'nin ikazı: Türkiye'de deprem olacak yer belli!

Moriwaki'nin konuşması, Siirt'te düzenlenen "Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"nda gerçekleşti. Siirt'in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını belirten Moriwaki, ancak kentte 7'den büyük bir deprem beklemediklerini ifade etti. Ancak, Moriwaki, Batı Anadolu üzerinde uzun zamandır deprem olmamasının, burada deprem olmayacağı anlamına gelmediğini vurguladı.

Japon uzman, Türkiye'de olası bir depremin nerede meydana gelebileceğine dair de bilgi verdi. Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabileceğini belirten Moriwaki, Siirt'in hem birinci hem de ikinci derece deprem bölgesi kuşağında olduğunu aktardı.

Depreme dayanıklı ve düzgün yapılar inşa edilmeli

Türkiye'deki fay hattının Japonya ile benzer olduğunu söyleyen Moriwaki, Türkiye'nin depreme dayanıklı ve düzgün yapılar inşa etmesi gerektiğini vurguladı. Dürüst ve düzgün yapılarla, depremlerin olası etkilerinin en aza indirilebileceğini belirten Moriwaki, bu konuda önceden tedbir alınması gerektiğini dile getirdi.

Moriwaki'nin uyarıları, Türkiye'nin deprem riski altında olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatırken, vatandaşların bu konuda bilinçli olması ve gerekli önlemleri alması önem arz ediyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal