Jandarma Uzman erbaş alımı ne zaman olacak? Komando ve diğer branşlara alım olacak mı? Jandarma uzman erbaş alımında süreç başladı

Jandarma olmak isteyen ve başvuru yapacak vatandaşlar merakla başvuruların ne zaman başlayacağını ve başvuru detaylarını araştırmaya başladı. Peki jandarma uzman erbaş alımları ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler? Tüm detaylar haberimizde.

06.06.2022-18:31 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-18:31) Jandarma Uzman erbaş alımı ne zaman olacak? Komando ve diğer branşlara alım olacak mı? Jandarma uzman erbaş alımında süreç başladı

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Jandarma Uzman Erbaş alımlarının başladığının duyurulması üzerine insanlar merakla süreci araştırmaya başladı. Peki başvurular ne zaman olacak? Başvuru süreci nasıl ilerleyecek? Jandarma uzman erbaş alımları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Jandarma uzman erbaş alımları

Jandarma Genel Komutanlığı jandarma lojistik branşlı uzman erbaş sıfatıyla kadrolu alım gerçekleştireceğini ve bu hafta itibariyle seçimlerin başlayacağını açıkladı. Başvuracak olan adayların öncelikle yazılı sınava alınacağı ve KPSS sonucu olanların yazılı sınava alınmayacakları açıklandı. Sağlık aşamasını geçtikten sonra da spor sınavına girileceğini ve spor sınavını da başarılı geçen adayların sözlü mülakata girebilecekleri duyuruldu. Bu sürecin en fazla 2 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. İlk olarak seçimlerden başarılı olarak geçen adaylar sağlık raporu almak için hastana sevkleri yapılacak. Daha sonra sağlık raporu geçerli olan adaylar eğitime alınacak ve uzman erbaş olarak jandarma bünyesinde çalışmaya başlayabilecekler.

Jandarma Uzman Erbaş Alımları

Yeni uzman erbaş alımları

2020 yılından sonra uzman erbaş alımı yapılmaması gibi bir karar verilmişti. Geçtiğimiz senelerde her sene yapılmakta olan uzman erbaş alımlarının artık yapılmaması üzerine yalnızca lojistik branşlı ve komando branşlı uzman erbaş alımları yapıldığı biliniyor. Bu sene Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 2500 kişi uzman erbaş alımı yapılacağı düşünülüyor. Komando ve diğer branşlardan uzman erbaş alımı yapılacağı öncelikle yeni açılan kadroların seçimlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşeceği beklenmekte. Tahminlere göre yeni alımlar Ağustos ya da Eylül ayı itibariyle yapılabilir. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal