25.07.2022-09:50 (Son Güncelleme:25.07.2022-09:56)


1

KİMDİR?

KİMDİR?

İzzet Yıldızhan, 1 Nisan 1963 yılında Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Sinek köyünde dünyaya gelmiştir. Babasını daha 1.5 yaşındayken kaybetmiştir. 14 kardeşi ve kendisi ile birlikte 17 kişilik bir aile olan ünlü türkücü, çocukluk yaşlarından itibaren zor günler yaşamıştır. 1989 senesinde ilk kez İstanbul‘a gelmiş ama aradığını bulamayınca Ankara‘ya geri dönmüştür. 1994 yılında Selami Şahin ile tanıştıktan sonra, bu kez dönmemek üzere geldiği İstanbul’a geri gelmiş. İlk albümünü Selami Şahin‘in teklifini kabul ederek yapmıştır. Üçüncü albümünde olan Birisi ile çıkardı ve şöhreti yakalamayı başardı. Aynı yıl 1998 yılında başrolünü oynadığı Birisi adlı dizi ile hayranlarının gönlüne taht kurdu. Yine Birisi albümü ile Magazin Gazetecileri Derneği altın objektif ödülünü Yılın Sanatçısı ünvanı ile aldı. Gazinocular kralı Fahrettin Aslan‘ın teklifi ile İstanbul’da ilk sahne hayatına Büyük Maksim Gazinosu‘nda başladı. Muazzez Abacı, Pınar Eliçe, Petek Dinçöz gibi çok değerli sanatçılarla Maksim Gazinolarında sahne çalışmaları yaptı. İzzet Yıldızhan, sahne çalışmalarının yanı sıra, kurduğu müzik şirketi ve 2012 yılında İzmir Çankaya’da yaptırdığı 21 katlı 5 yıldızlı Yıldızhan oteli ile iş hayatına devam ediyor. 2013 yılında Hilton ile franchising anlaşması imzaladı. Yıldızhan Otel adı “DoubleTree by Hilton” olarak değiştirildi. 26 Aralık 2007 senesinde Kasım 2011 ayına kadar Kanal 7 ekranlarında İzzet Yıldızhan Show adlı programı sundu. 2013 yılında Show Tv’de Bülent Ersoy‘la birlikte bir program yaptılar ancan, İzzet Yıldızhan programın ikinci haftası ayrıldı. İzzet Yıldızhan, bugüne kadar hiç evlenmeden aynı anda 3 ayrı kadından 5 çocuğu vardır. Daha sonra biri 2013 yılının ekim ayında bir oğlu ve 2014 yılının başlarında şubatta da ikiz erkek çocukları olmasıyla toplam 8 çocuğu oldu.



2

Birçok başarılı türkünün altında imzası bulunan İzzet Yıldızhan, 1.71 boyunda ve 78 kilodur.



3

Alişan'dan bomba etkisi yaratan açıklama

Alişan'dan bomba etkisi yaratan açıklama

Alişan, kardeşini kaybettiği sıralarda bir ünlünün ısrarla kendisinden parasını istediğini ve hiç utanmadığını söylemişti. Bunun üstüne Alişan’ın “Bir sanatçı var, adını verip onu gündeme getirmek istemiyorum. Paraya hiç ihtiyacı olmayan, tanıdığım biri. Daha önce anlaştığım bir iş vardı ve sahneye çıkamayacağım için aldığım kaporaları iade edeceğimi söyledim. Organizatör başka bir şarkıcıyla anlaşmış. Kardeşimin vefatının 12'nci günüydü, bu şarkıcının menajeri kuzenimi arayıp 'Sanatçım parasını almadan sahneye çıkmıyor' dedi. Ben de kuzenimi arattırdım ve 'Para bende, çıksın pazartesi vereceğim' dedim. Zaten dünya başıma yıkılmış, gözüm hiçbir şey görmüyor. Ama ısrar etti ve ben parasını o haldeyken yolladım. O şekilde çıkıp konser verdi. Aylar sonra menajeri aradı, 'Bir daha beni gördüğü yerde selam vermesin' dedim. O da 'Sanatçının haberi yok, ben yaptım' diye cevap verdi. Ama sanatçının haberi olmadan menajerinin asla böyle bir şey yapamayacağını biliyorum. Selçuk'un ölümünden sonra herkes bana destek oldu. Bir tek bu olayı unutmuyorum.” sözleri iddiaları İzzet Yıldızhan’a doğru çevirdi. Söylenenlere göre ikili birbirlerini tamamen sildi. Bu olay magazin gündemine bomba gibi düştü.



4

Alişan'dan İzzet Yıldızhan açıklaması

Alişan'dan İzzet Yıldızhan açıklaması

Alişan, dostu İzzet Yıldızhan ile arasının açık olduğu yönündeki soruları, "Arkadaşlar artık polemik falan istemiyorum, bıktım bu konulardan gerçekten" diyerek cevaplamak istemedi. Ünlü türkücü, daha sonra muhabirlerin "İzzet Bey mekanın sizinle anlaştığını bilmediğini söylemişti" sözlerini söylemesi üzerine, "Külah varsa ona anlatsın" şeklinde konuştu.



5

Küçük yaşta babasını kaybeden ünlü türkücü geçim sıkıntısı nedeni ile okulu bıraktı ve berber çırağı olarak çalışmaya başladı.



6

10 YAŞINDA ADANA'YA YERLEŞTİ

10 YAŞINDA ADANA'YA YERLEŞTİ

İlkokul ikinci sınıfta soran kan davası olayları ile gündeme gelen türkücü, 10 yaşındayken Adana’ya yerleşmek zorunda kaldı ve burada kebapçıda çırak olarak çalıştı.



7

DÖNÜM NOKTASI SELAMİ ŞAHİN OLDU

DÖNÜM NOKTASI SELAMİ ŞAHİN OLDU

1981 yılında sahne almaya başlayan ünlü türkücü çıraklığı bıraktı ve Selami Şahin ile tanışmasının ardından isimsiz aşklar albümünü çıkarmasıyla hayatı değişti.



8

Hayatının değişmesiyle birlikte şöhret olan türkücü kendini geliştirmeye devam etti.



9

ALBÜMLERİ

ALBÜMLERİ

1994 – İsimsiz asker – sen yoksun 1997 – Nerelerdesin – Sevmişim Seni 1999 – Birisi 2000 – Kıyamam 2001 – Ağlattın Anamı



10

2002 – Ben Demiştim 2005 – Canımın İçi 2007 – Tokat 2009 – Sen Deli Misin 2013 – Sevgilim



11

FİLMLERİ

FİLMLERİ

1998 – Birisi (TV Dizisi)



12

Şöhret olması ile birlikte girdiği polemiklerde sık sık gündem oluyordu.



13

SEYHAN SOYLUNUN İTİRAFI

SEYHAN SOYLUNUN İTİRAFI

Yıllardır yaptığı konuşmalar ile gündem olan İzzet Yıldızhan son olarak Hande Yener, Gülşen gibi isimlerin sahne kıyafetleri hakkında yaptığı yorumlarla gündeme gelmişti. Bir çok ünlü tarafından eleştirilen ünlü türkücü hakkında Sisi lakabı ile tanınan Seyhan Soylu inanılmaz bir açıklama yaptı.



14

BEN HERMAFRODİTTİM

BEN HERMAFRODİTTİM

Seyhan Soylu sunuculuk yaptığı yayında İzzet Yıldızhan ile aşk yaşadığını itiraf etmişti. Tehditler aldığını söyleyen Sisi açıklamasında "İzzet ile ilişkim hakkında bugüne kadar hiç konuşmadım. Bizim Bahar’ın boş boğazlığı. İzzet Yıldızhan benim cinsel kimliğimle ilgili geçmişimi asla bilmedi. Çünkü ben hermafrodittim" dedi.



15

UTANIYORUM AMA HAK ETTİ

UTANIYORUM AMA HAK ETTİ

Fenomen Bahar Candan, Instagram hesabından paylaştığı bikinili pozlarına, ''Utanıyorum ama hak etti'' notunu düştü. Sosyal medya kullanıcıları, Candan'ın, ''Sahneye de külotla çıkmasınlar ya!'' açıklamasıyla tartışmaların odağına oturan İzzet Yıldızhan'a göndermede bulunduğunu öne sürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr