İzmit körfezindeki yosunların sebebi ne? Yosun zararlı mı nasıl oluşur?

İzmit Körfezi'ndeki yosunlar Kuş Cenneti bölgesinin su yüzeyini kapladı. Çoğalan yosunlar Belediye ekipleri tarafından temizleniyor. İşte haberin detayları…

05.07.2022-13:35 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:00) İzmit körfezindeki yosunların sebebi ne? Yosun zararlı mı nasıl oluşur?

İzmit Körfezi'nde son zamanlarda artış gösteren yosunlar şehrin doğu ucunda yer alan göçmen kuşların en çok uğradığı Kuş Cenneti bölgesindeki su yüzeyine tamamen kapladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri başlattığı çalışma doğrultusunda kıyıya vuran yosunları temizliyor. 

İzmit Körfezi'ni yosun kapladı 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kıyıya vuran yosunlar temizlenirken,  bu yosunların faydalı organizmaları olduğu ifade edildi. Belediye ekipleri tarafından yapılan açıklamada yüzeydeki organizmaların faydalı olduğunu söyleyerek, makrolag olduğunu bilinen canlıların İzmit Körfezi’nin önemli bir habitatı olduğunu vurguladı. 

İzmit Körfezini Yosun Kapladı

Körfez'de organik bir şekilde her yıl oluşan bu canlıların,  fazla organik madde girişi olduğunda bunları tüketerek denizi maviye çevirdikleri söylendi. Bununla birlikte bazen bu alglerin çoğaldığı ve denizin kırmızıya dönüştü de görülmektedir. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada midyelerin su altında olduğu için fazla görülmediğini,  ayrı alglerin de suya giren fazla maddeleri tüketerek denizdeki besin dengesini sağladığını ifade etti. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal