İzmir'in Ünlü Festivali Evlere Taşınıyor

Alaçatı Ot Festivali bu yıl coronavirüs pandemisi nedeniyle evlere taşınıyor. Şefler 10-12 Nisan'da mutfağa girecek, yemek yapacak ve 1'er dakikalık videolar hazırlayacak.

02.04.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-11:09) İzmir'in Ünlü Festivali Evlere Taşınıyor

Coronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edilen İzmir'in ünlü etkinliği Alaçatı Ot Festivali evden hazırlanacak videolarla yapılacak.

Açıklama Alaçatı Turizm Derneği'nden geldi.

Buna göre, Alaçatalı şefler 10-12 Nisan'da mutfağa girecek, kendi tarifleriyle yemek pişirecek ve 1'er dakikalık videolar hazırlayacak.

Derneğin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak videolarla Alaçatı'nın yöresel yemekleri için de arşiv oluşturulacak.

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, Alaçatı'da eli kaşık tutan herkesi birer dakikalık videolarla festivale katılmaya davet etti.

Alaçatı'nın lezzetlerini sanal ortamda insanlarla buluşturmayı amaçladıklarını anlatan Bayraktaroğlu, "Bu salgını birlik ve beraberlik içerisinde yeneceğiz. Önceliğimiz sağlık. Bu yüzden festivalimize katılacak olanlardan tek istediğimiz evlerinden, tüm sağlık önlemlerini alarak yemek yapmaları" dedi.

Alaçatı Turizm Derneği Üyesi Zeynep Boneval da salgın nedeniyle sağlıklı beslenmenin öneminin bir kez daha gündeme geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye ile sağlıklı tarifleri paylaşmak istedik. Alaçatı ve civar köylerdeki mutfak aşığı herkes kolları sıvayacak. Türkiye’yi online olarak mutfaklarımızda misafir edeceğiz. Toprağın, havanın, suyun en güzel halinin yaşandığı Alaçatı’nın lezzet kültürünü yaşamak isteyen herkesi bekliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal